TV, TV, TV

Top 5 geanimeerde personages die zijn ingesproken door Ming-Na Wen

mingnaActrice Ming-Na Wen heeft een succesvolle film- en televisiecarrière opgebouwd. Ze is het meest bekend van haar rol als de stoere, maar complexe Dr. Chen uit ER en van haar huidige rol als agent Melinda May in Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

Wen is ook een populaire stemactrice die haar stem heeft geleend aan vele bekende films en series. Hieronder vind je de top vijf van de leukste geanimeerde personages die door haar zijn ingesproken.

mingnawen0011. Dr. Aki Ross, Final Fantasy: The Spirits Within (2001)
In deze fantastische sci-fi film nam Ming-Na de stem van de hoofdpersonage, Dr. Aki Ross, op zich. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2065 in een wereld die is overgenomen door buitenaardse wezens, de ‘phantoms’. Het is aan Dr. Ross en haar team om de phantoms te verslaan door acht unieke objecten te verzamelen.

mingnawen0022. Detective Ellen Yin, The Batman (2004-2005)
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. was niet de eerste comic book klus voor Ming-Na, want eerder heeft ze al de stem ingesproken van Detective Yin in de DC Comics animatieserie The Batman. Haar personage werd specifiek voor de serie gemaakt. Detective Yin werd overgeplaatst naar Gotham City, omdat ze op zoek was naar een nieuwe uitdaging en die kreeg ze zeker toen ze meerdere keren probeerde om de ongrijpbare Bruce Wayne aan te houden.

mingnawen0033. Mary-Kate Olsen, Robot Chicken (2005)
De cult-serie Robot Chicken had vaak een andere kijk op entertainment en pop culture met hun stop-motion geanimeerde sketches en was bovendien berucht vanwege het ‘verhullen’ van bekende stemacteurs in kleinere rollen. In deze grappige cameo spreekt Ming-Na de stem in van Mary-Kate Olsen in een spoof waarin de Olsen twins een niet te stuiten detective duo spelen.

mingnawen0044. Dr. Hirano, Phineas and Ferb (2008-2013)
De Disney Channel serie Phineas and Ferb vergaarde een cult-aanhang vanwege de slimme grappen en supersnelle humor. Ming-Na spreekt de stem in van Stacy’s vastberaden moeder die niet altijd een hoge pet op heeft van haar dochter.mingnawen0055. Mulan, Mulan (1998)
Ming-Na Wen is voor eeuwig vastgelegd in de filmgeschiedenis als de eerste Aziatische Disney prinses. Wanneer haar oude en fragiele vader om onverklaarbare redenen wordt opgeroepen voor het leger, neemt Mulan zijn plaats in door zich te vermommen als soldaat om zo het leven van haar vader te redden. Ming-Na pakte haar beroemde rol na zes jaar weer op voor Mulan 2 (2004).

Met dank aan Way to Blue voor het leuke artikel!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

  1. Ik kende deze actrice niet, maar zijn inderdaad een aantal bekende personages. Ben het trouwens niet me je eens dat The Spirits Within een fantastische science fiction film was. Technisch indrukwekkend, maar het was voor mij één van de weinige films waarbij ik heel dicht was bij het verlaten van de zaal voordat de film was afgelopen.

    1. Ik heb het artikel niet geschreven. Zie laatste zin 😉

      1. Had ik gezien, maar wilde dat even kwijt. Heb je de film zelf gezien?

        1. Nee, ik heb het zelf niet gezien. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *