thewalkingdead-whodiesMaandag is alweer de laatste aflevering van de eerste helft van seizoen 5 van The Walking Dead. In Amerika gaat het 5e seizoen pas op 8 februari 2015 weer verder. Hopelijk zendt Fox opnieuw The Walking Dead een dag later uit in Nederland, zodat we niet nog langer hoeven te wachten.

Ik verwacht dat er in deze midseason finale genaamd “Coda” (#5.08) in ieder geval één van onze vrienden dood zal gaan, maar wie? Ik denk Tyreese (Chad L. Coleman) of Beth (Emily Kinney) en in mindere mate Carol (Melissa McBride).

Waarom Tyreese of Beth? Sinds het 5e seizoen is première is gegaan, hebben we nieuwe opening credits. Alle acteurs, zoals Andrew Lincoln (Rick) en Steven Yuen (Glenn) hebben een solo credit:

thewalkingdead-credits001

Coleman en Kinney zijn de enige acteurs die hun credit moeten delen. Dit vind ik sinds het begin van het seizoen al vreemd. Kinney is er sinds het 2e seizoen al bij dus waarom moet zij haar credit delen terwijl Michael Cudlitz (Abraham), een redelijke newb in The Walking Dead wereld, al wel een solo credit heeft?

thewalkingdead-credits002

Tyreese, de grote zachtaardige babysitter, laat regelmatig blijken een pacifistische denkwijze aan te hangen, één die niet heel handig is tijdens een zombie apocalypse. Zo heeft hij Martin niet gedood in “No Sanctuary” (#5.01) toen hij baby Judith had bedreigd. Ook stelde Tyreese in “Crossed” (#5.07) een geweldloze oplossing voor om Beth en Carol terug te halen wat tot nu toe niet erg goed heeft uitgepakt. Gaat zijn pacifistische instelling hem zijn leven kosten of leert hij dat geweld soms nodig is in deze nieuwe wereld?

Voormalig babysitter Beth heeft een grote groei doorgemaakt sinds haar eerste verschijning in seizoen 2. Beth heeft van zich af leren bijten en leren vechten voor haar leven. Toen zij in “Slabtown” (#5.04) toch gepakt werd terwijl ze probeerde te ontsnappen, was ze blij dat het Noah wel was gelukt om weg te komen. Ondanks dat Beth harder is geworden, zie ik haar haar leven opofferen als het nodig is om iemand te redden die belangrijk voor haar is. En dat is dapper, zoals Beth is geworden.

Tot slot is er Carol. Aan het eind van “Slabtown” zagen we dat Carol het ziekenhuis werd binnen gebracht en aan het eind van “Consumed” (#5.06) zagen we hoe ze daar terecht is gekomen: ze werd aangereden door de mensen van het ziekenhuis. In de afgelopen aflevering “Crossed” zag het er nog steeds niet goed uit voor Carol. “Consumed” was op zich een mooie swan song voor actrice Melissa McBride als Carol het leven laat in de aankomende aflevering “Coda”. Persoonlijk vind ik Carol één van de meest intrigerende personages van de The Walking Dead en zou ik het erg jammer vinden als we haar moeten verliezen. Maar ik zou ook Tyreese of Beth niet willen missen. We hebben nog niet zo lang geleden afscheid moeten nemen van Bob! *sniff*

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *