Reviews

The Strangers: Prey at Night review (2018)

Cindy (Christina Hendricks) en Mike (Martin Henderson) brengen hun rebelse dochter Kinsey (Bailee Madison) naar een internaat en zoon Luke (Lewis Pullman) moet verplicht mee met dit gezinsuitje. Tijdens een overnachting in een verder verlaten vakantiepark wordt het gezin aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen.

Beoordeling
In The Strangers (2008) speelden de titulaire bad guys nog graag spelletjes met hun slachtoffers, maar in The Strangers: Prey at Night wordt al snel duidelijk dat ze uitgespeeld zijn. Ze willen bloed zien en dat maakt het gevoel van dreiging in deze sequel wat urgenter, al bevat het origineel meer spanning. Ik ben eigenlijk wel verbaasd dat we 10 jaar na The Strangers nog een vervolg hebben gekregen. Een sequel stond al jaren in de planning, maar kwam niet van de grond totdat 47 Meters Down-regisseur Johannes Roberts de regie op zich nam. Ik kreeg wel het gevoel dat hij zich meer bezig hield met het samenstellen van een heerlijke ’80s soundtrack en het verweven van horror verwijzingen in de film dan met het verhaal. De acties van de gezinsleden zijn soms echt behoorlijk kansloos en frustrerend. Wat een hoop goed maakt is de uitstekende zwembad scène waarin Total Eclipse of the Heart te horen is. Alles werkt in deze scène: de muziek, de cinematografie, het verhaal. Jammer dat de rest van de film dan zo vaak vervalt in clichés.

Prey at Night bevat een prima cast, maar helaas komen de acteurs hier niet goed tot hun recht. Christina Hendricks heeft meerdere Emmy-nominaties op haar naam staan dankzij haar rol in Mad Men en zelfs zij kan niet zoveel met het zwakke script. Ook Martin Henderson, onlangs nog te zien in Grey’s Anatomy, en de jonge Bailee Madison (Don’t Be Afraid of the Dark) leveren hier niet hun beste werk af. Alleen relatieve nieuwkomer Lewis Pullman (zoon van acteur Bill Pullman) doet het aardig, maar dat heeft hij waarschijnlijk te danken aan die zwembad scène.

Conclusie
De killer ’80s soundtrack en de uitstekende zwembad scène maken The Strangers: Prey at Night de moeite waard. Verder is de film entertaining ondanks zijn middelmatigheid.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] The Strangers: Prey at Night’s uitstekende zwembad-scène heb ik nu nog een favoriete scène van het jaar, namelijk die […]

  2. […] Simple Favor; Skyscraper; Spider-Man: Into the Spider-Verse; The Spy Who Dumped Me; A Star is Born; The Strangers: Prey at Night; Tag; The Tale; Three Billboards Outside Ebbing, Missouri; To All the Boys I’ve Loved Before; […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *