poster-theraid2Na de gebeurtenissen in het appartementencomplex in The Raid: Redemption gaat Rama (Iko Uwais) undercover in het criminele circuit van Jakarta. Hij hoopt zo uit te zoeken welke agenten uit zijn eigen korps corrupt zijn.

Beoordeling
The Raid 2: Berandal is een visueel spektakel. Regisseur Gareth Evans weet de vechtscènes iedere keer weer spectaculair en anders in beeld te brengen waardoor de film nooit saai wordt. Overigens zit de gehele film vol prachtig geschoten beelden en interessante shots. Let op de terugkerende symmetrie in de film! Evans is een regisseur om in de gaten te houden. Ik ben zeer benieuwd wat hij naast The Raid films nog meer te bieden heeft.

The Raid: Redemption vond ik makkelijker te volgen gezien de compacte setting van het verhaal. De wereld in Berandal is groter en dat maakt de film soms lastig te volgen, zeker met alle verschillende en soms toch soortgelijke namen die voorbij vliegen. Het is al een tijdje geleden dat ik Redemption heb gezien. Misschien is Berandal beter te volgen als het eerste deel nog vers(er) in je geheugen zit. Iko Uwais speelt een geweldige hoofdrol. Zijn vechtscènes zijn indrukwekkend om naar te kijken. Ook de rest van de cast speelt goed.

rating-4stars

Tags: , ,

4 Comments

 1. Riinyosa81

  20 april 2015 at 19:40

  Deel 1 vond ik fantastisch en mijn vrouw was ook heel lyrisch over deze sequel. Toch is het er nog steeds niet van gekomen om deze te gaan bekijken. Maar ik ben er wel benieuwd naar.

  1. Gwen

   23 april 2015 at 09:13

   Zeker doen als je het eerste deel fantastisch vond! 🙂

 2. Nostra

  25 april 2015 at 19:35

  Zelf hou ik meer van het origineel. Het verhaal van het tweede deel vond ik zwak uitgewerkt en de actie wist me niet zo hard te raken als de eerste film dat deed. Als je meer van Evans wil zien, dan raad ik je aan om ook eens Merantau te bekijken, die ook boordevol actie zit.

  1. Gwen

   25 april 2015 at 20:33

   Merantau heb ik nog niet gezien, maar ik ben wel benieuwd naar de film!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *