poster-thepurge2Het is weer tijd voor de jaarlijkse Purge, ofwel zuivering, waarin criminaliteit voor een periode van 12 uur is toegestaan en zelfs wordt aangemoedigd door de overheid. We volgen onder andere Shane (Zach Gilford, Friday Night Lights) en Liz (Kiele Sanchez, Lost), een jong stel met autopech; een moeder (Carmen Ejogo, Alex Cross) en haar dochter (Zoë Soul, Prisoners) die er al snel achter komen dat een huis niet veel bescherming hoeft te bieden; en een man (Frank Grillo, The Grey) die deze Purge een missie heeft.

Beoordeling
The Purge, met Ethan Hawke en Lena Headey, was vorig jaar een groot succes voor Universal. Een jaar later is hier alweer een sequel en ondanks de krappe productie tijd, hebben ze er een spannende film van weten te maken. Wat ik mooi vind van The Purge: Anarchy is dat ze niet hetzelfde concept gebruiken als in het origineel. Het gaat hier niet om een rijk gezin die geterroriseerd wordt in hun eigen zwaar beveiligde huis. Het gaat om verschillende mensen die zich om verschillende redenen buitenshuis bevinden tijdens de Purge en het gevaar dat om elke hoek dreigt. Als criminaliteit niet strafbaar is, wie is er dan nog te vertrouwen?

De makers van Anarchy hebben een goede cast weten te verzamelen, met Grillo als uitblinker. Het was een nice touch dat ze real life koppel Gilford en Sanchez hebben gecast als het stel met autopech. De twee hadden prima samenspel. Edwin Hodge, de vreemdeling die in het eerste deel door de jongste telg van het gezin wordt binnengelaten, heeft een kleine rol in Anarchy. Ik kan deze info niet eens een spoiler noemen. Maar het is wel goed om Hodge weer eens te zien en misschien leidt dit tot een grotere rol in het aankomende derde deel.

Conclusie
Al met al is The Purge: Anarchy veel beter en spannender dan ik had verwacht.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] het succes van The Purge en The Purge: Anarchy volgt er later dit jaar The Purge: Election Year. Frank Grillo uit het tweede deel, Anarchy, is […]

  2. […] toegestaan en zelfs wordt aangemoedigd door de overheid. Zo’n 2 jaar na de gebeurtenissen uit Anarchy werkt Leo (Frank Grillo) voor senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) die zich verkiesbaar heeft […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *