TV, TV, TV

Scream: Brooke weet hoe Carrie zich voelt in “Happy Birthday to Me” (#2.04)

Na de sterke aflevering van vorige week, brengt Scream ons deze week met “Happy Birthday to Me” (#2.04) een filler aflevering. Kieran is jarig, Eli manipuleert Emma om een feestje voor hem te organiseren en ze drinken tequila met een hallucinerend middel. Hierdoor zien we vluchtig Jake (yay!) en Rachel (ehh..) weer en de mysterieuze boerderij van Troy James. Verder zijn er maar 3 belangrijke dingen gebeurd:

scream204-brooke1. Het lichaam van Jake is eindelijk ontdekt
De titel van de aflevering mag dan verwijzen naar een horrorfilm uit de jaren ’80, maar de bloederige douche die Brooke krijgt doet natuurlijk denken aan een andere film: Carrie. Misschien heeft Brooke het nog wel zwaarder dan Carrie, want Carrie kreeg niet het bloed van haar dode vriendje over zich heen. Anways, ik ben blij dat het lichaam van Jake eindelijk ontdekt is, want nu weet iedereen eindelijk dat er weer een killer aanwezig is.

scream204-mask2. We komen er samen met sheriff Acosta achter dat Stavo een Brandon James masker heeft
We wisten al dat Stavo een obsessie heeft met de Lakewood Six (nu Five, sorry Jake!), maar waarom heeft hij een Brandon James masker? Leuk voor bij zijn creepy tekeningen? Ik ben benieuwd wat zijn vader – de sheriff remember? – met deze info gaat doen.

3. Eli heeft ooit een hond gedood en Kieran heeft niets goed over hem te zeggen
Eli blijft creepy en verdacht doen, maar of hij echt iets met de moord op Jake te maken heeft? Ik denk van niet. Hij zal vast iets anders hebben gedaan.

Vragen na de eerste 4 afleveringen:
• Wie maakt Audrey het leven zuur?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?
• Waar waren Jake en Quinn Maddox mee bezig?
• Waarom heeft Stavo een Brandon James masker?

Wat vind jij van deze aflevering?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] het lichaam van Jake is ontdekt in de vorige aflevering zou de shit de fan moeten gaan hitten, maar met “Dawn of the Dead” (#2.05) komt alle […]

  2. […] artikelen: • De Filmblog Get Together: een verslag • Scream: Brooke weet hoe Carrie zich voelt in “Happy Birthday to Me” (#2.04) • Review: Orange is the New Black – seizoen 4 • Nieuwe horrortrend: clowns?! • […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *