TV, TV, TV

Scream: Mr. Branson is terug in “Vacancy” (#2.03)

Na de minder geslaagde aflevering van vorige week, levert Scream met “Vacancy” (#2.03) de tot nu toe beste aflevering van het seizoen af. Mr. Branson (Bobby Campo) is terug en Audrey wordt steeds dieper de problemen ingetrokken.

Vacancy?
Laten we beginnen met de titel. Ik kan het erg waarderen dat alle afleveringen tot nu toe de naam hebben van horrorfilms. Na I Know What You Did Last Summer, Psycho is er nu Vacancy, genoemd naar de geslaagde horror/thriller uit 2007 met Kate Beckinsale en Luke Wilson. In deze aflevering speelt de Crescent Palms motel een grote rol. Kevin, de vader van Emma, verblijft er en Eddie Krueger, de beweert de handlanger van Piper te hebben gezien, werkt in het motel.

scream202-messageSee how I finished the job for you, Audrey?
De aflevering begint waar de vorige was geëindigd: Audrey ontdekt het lichaam van Jake in een opslagruimte. Ze verwijdert bovengenoemde boodschap van zijn lichaam en gaat er vandoor. Wanneer ze de volgende dag met Noah terug gaat is het lichaam verdwenen en ontdekt ze dat de killer een camera had hangen in de opslagruimte. Noah neemt de camera mee en Audrey was al bereid om hem met een zware boekensteun te slaan om haar geheim te bewaren. Gelukkig voor Audrey is er niets op de camera te vinden, maar de killer laat weten dat hij of zij wel bewijs heeft dat zij bij het lichaam van Jake was.

Hier houdt alle ellende niet op voor Audrey: ze wordt ook geframed voor de moord op Eddie, nadat de killer het moordwapen (een kurkentrekker!) in haar auto had verstopt en Audrey dit per ongeluk ook nog eens vastpakt. Wat is het plan van de nieuwe killer? Audrey framen als de moordenaar van dit seizoen of haar chanteren om de killer te helpen?

Hello, Mr. Branson
Brooke is nog steeds erg boos en verdrietig dat Jake niets van zich laat horen, maar ze heeft hele andere dingen aan haar hoofd wanneer Mr. Branson weer opduikt. Hij belt Brooke anoniem en klinkt enigszins als de killer. Ook komt ze hem tegen in de bios en daar is Brooke al helemaal niet blij mee. Ze ontdekt dat de bloemen die ze vorige aflevering kreeg niet van Jake waren, maar van Mr. Branson.

scream203-bransonIk denk en hoop dat we Mr. Branson later dit seizoen nog een keer gaan zien, maar ik denk niet dat hij de killer is. Zijn backstory over dat vermiste meisje is nog steeds vreemd, maar de killer in dit verhaal? Nee, denkt het niet. Al zou hij wel motief hebben om Jake te doden. Hmmm…

Bedankt, Stavo
Gustavo waarschuwt Noah dat zijn zoektocht naar de handlanger van Piper hem wel eens in gevaar zou kunnen brengen. Bedankt, Stavo, ben je toch een keer nuttig! Maar het acteerwerk van Santiago Segura was in deze scène zwaar beroerd.

Over Noah gesproken: hij maakt een opmerking over dat The Blair Witch Project overhypt werd. Dat is een vreemde opmerking voor iemand die misschien nog niet eens geboren was toen de film werd uitgebracht. Foutje van de schrijvers?

Maggie vs Kevin
Ik begin alle Emma drama een beetje zat te worden, maar we komen er wel achter dat Kevin in een dronken bui een nog jonge Emma mee wilde nemen. Maggie probeerde hem tegen te houden en toen brak hij haar kaak. Ouch! Geen wonder dat Maggie hem uit Emma’s buurt wil hebben. Overigens is Kevin naar Lakewood gelokt door iemand die de naam van Riley (zij ging dood in seizoen 1) gebruikte om contact met hem te zoeken.

Vragen na de eerste 3 afleveringen:
• Wie maakt Audrey het leven zuur?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?
• Waar waren Jake en Quinn Maddox mee bezig?
• Waarom neemt de lerares van Emma hun gesprek op?

Ben ik na het zien van deze aflevering iets wijzer geworden? Nee, eigenlijk niet. Er wordt online wel geroepen dat Noah, Brooke, Zoe, Stavo en Mr. Branson ten tijde van de moord op Eddie bij elkaar waren en dus niet de killer kunnen zijn, maar dit hoeft niets te bewijzen. Er kunnen ook twee killers die samenwerken en één verschaft met de moord op Eddie de ander een alibi.

Wat vind jij van deze aflevering?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] de sterke aflevering van vorige week, brengt Scream ons deze week met “Happy Birthday to Me” (#2.04) een filler aflevering. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *