poster-upsidedownAdam (Jim Sturgess) vindt na jaren zijn jeugdliefde Eden (Kirsten Dunst) terug. Helaas woont Adam in de armoedige benedenwereld terwijl Eden in de rijke bovenwereld woont. Door de zwaartekracht in beide werelden worden ze fysiek van elkaar gescheiden, maar dit weerhoudt ze niet om een manier te vinden om bij elkaar te zijn.

Beoordeling
Netflix heeft recent weer een aantal interessante titels toegevoegd aan haar collectie, waaronder Upside Down, een ambitieus project van schrijver/regisseur Juan Solanas. Dat Solanas een achtergrond heeft in fotografie en cinematografie is duidelijk, want Upside Down is een visueel prachtige film. Helaas heeft hij minder aandacht aan het script besteed, want inhoudelijk bevat de film niet meer dan een Romeo en Juliet verhaaltje met een vleugje 50 First Dates.

Jim Sturgess en Kirsten Dunst spelen prima hoofdrollen. De rol van Dunst had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Timothy Spall heeft een aardige bijrol als collega van Adam.

Conclusie
Upside Down is een visueel prachtig Romeo en Juliet-achtig verhaaltje.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

  1. Visueel zeker! 🙂

 1. Het verhaal is inderdaad niet iets wat je in een andere vorm niet eerder gezien hebt, maar visueel erg mooi. Vooral dat moment dat hij van de ene naar de andere wereld valt is misschien wel één van m’n favoriete visuele favorieten van de afgelopen jaren:

  1. Dat is zeker een visueel prachtige scène! 🙂

 2. Ik heb deze gisterenavond gezien en ik kan deze dus ook van mijn Blindspot lijstje afstrepen! Whoohoo.

  Leuke film die vooral uitblinkt in de grafische vormgeving en visuele effecten, maar inhoudelijk weinig te bieden heeft. Timothy Spall vond ik een hele fijne toevoeging en hij doet het naar mijn mening dan ook uitstekend als Bob!

  1. Spall vond ik de scènestealer, op de visuele effecten na dan 😉

 3. […] Upside Down (2012) | The Girl on the Train (2016) | The Windmill Massacre (2016) | I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *