poster-upsidedownAdam (Jim Sturgess) vindt na jaren zijn jeugdliefde Eden (Kirsten Dunst) terug. Helaas woont Adam in de armoedige benedenwereld terwijl Eden in de rijke bovenwereld woont. Door de zwaartekracht in beide werelden worden ze fysiek van elkaar gescheiden, maar dit weerhoudt ze niet om een manier te vinden om bij elkaar te zijn.

Beoordeling
Netflix heeft recent weer een aantal interessante titels toegevoegd aan haar collectie, waaronder Upside Down, een ambitieus project van schrijver/regisseur Juan Solanas. Dat Solanas een achtergrond heeft in fotografie en cinematografie is duidelijk, want Upside Down is een visueel prachtige film. Helaas heeft hij minder aandacht aan het script besteed, want inhoudelijk bevat de film niet meer dan een Romeo en Juliet verhaaltje met een vleugje 50 First Dates.

Jim Sturgess en Kirsten Dunst spelen prima hoofdrollen. De rol van Dunst had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Timothy Spall heeft een aardige bijrol als collega van Adam.

Conclusie
Upside Down is een visueel prachtig Romeo en Juliet-achtig verhaaltje.

rating-3halfstars

Tags: , , ,

7 Comments

 1. Peter Pluymers

  10 oktober 2016 at 11:45

  Ik vond het in de tijd toch wel een redelijk fascinerende film.
  http://meningvanfilmfreak.blogspot.be/2013/11/upside-down-2012.html

  1. Gwen

   15 oktober 2016 at 20:23

   Visueel zeker! 🙂

 2. Nostra

  10 oktober 2016 at 14:16

  Het verhaal is inderdaad niet iets wat je in een andere vorm niet eerder gezien hebt, maar visueel erg mooi. Vooral dat moment dat hij van de ene naar de andere wereld valt is misschien wel één van m’n favoriete visuele favorieten van de afgelopen jaren:

  1. Gwen

   15 oktober 2016 at 20:26

   Dat is zeker een visueel prachtige scène! 🙂

 3. Paul

  14 oktober 2016 at 15:59

  Ik heb deze gisterenavond gezien en ik kan deze dus ook van mijn Blindspot lijstje afstrepen! Whoohoo.

  Leuke film die vooral uitblinkt in de grafische vormgeving en visuele effecten, maar inhoudelijk weinig te bieden heeft. Timothy Spall vond ik een hele fijne toevoeging en hij doet het naar mijn mening dan ook uitstekend als Bob!

  1. Gwen

   15 oktober 2016 at 20:28

   Spall vond ik de scènestealer, op de visuele effecten na dan 😉

 4. […] Upside Down (2012) | The Girl on the Train (2016) | The Windmill Massacre (2016) | I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *