Na de dood van zijn vader, verhuizen Logan (Dylan Minnette) en zijn moeder (Piercey Dalton) tijdelijk naar een groot huis in the middle of nowhere. Ze moeten het huis verkopen en organiseren een open huis. Maar wat als één van de bezoekers niet meer weggaat en zonder je weten dagen door het huis blijft sluipen om je het leven zuur te maken?

Beoordeling
Het kostte me in het begin wat moeite om door de Netflix original The Open House heen te komen, omdat ik om één of andere reden dacht dat het een bovennatuurlijke horrorfilm was. Toen ik erachter kwam dat het een home invasion film is, kon het wel mijn aandacht vasthouden, want die zijn nu eenmaal wat meer mijn cup of tea (zie ook Hush). Niet dat dat The Open House een goede film maakt, maar misschien een iets originelere film.

Ik snap dat Netflix wel interesse had om The Open House op te kopen, want in de hoofdrol zien we hun 13 Reasons Why-ster Dylan Minnette, een prima acteur die hier echt zijn best probeert te doen om er wat van te maken. Helaas zit de film vol facepalm momenten en tegen het einde kan ook Dylan de boel niet meer redden. Deze horror thriller had zeker baat gehad bij een meer ervaren actrice in de moeder rol, want Piercey Dalton is niet erg overtuigend. Waar is Mira Sorvino of Frances O’Connor wanneer je d’r nodig hebt? Oh, en meer Sharif Atkins was ook beter geweest.

Conclusie
The Open House is een matige home invasion film dat een interessant gegeven niet goed weet uit te werken. Maar hey, Dylan Minnette is er dus het kan slechter.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Goede recensie! Ik heb The Open House net gezien en verwachtte geen topfilm, maar vind het vooral jammer dat de logica ver te zoeken was. Zo blijft het onduidelijk wie Logan en zijn moeder kwaad wilde doen en vooral waarom… Dylan Minnette is dan wel een pluspunt, al moest ik tijdens het kijken stiekem toch steeds aan Clay denken haha.

    1. Dank! Ik moest ook steeds aan Clay denken.. het zit hem nooit mee :p

  2. Steven Pappaert

    Leek in de eerste plaats een goede film te zijn, maar is gewoon een dikke flutfilm,geen duidelijk verhaal, eigenlijk geen,en het slot is te belachelijk voor woorden.gewoon niet kijken, puur tijdsverlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *