Nick Morton (Tom Cruise) ontdekt de graftombe van de Egyptische prinses Ahmanet (Sofia Boutella) en wordt door haar vervloekt terwijl Ahmanet dood en verderf zaait.

Beoordeling
Achttien jaar geleden zag ik met tegenzin The Mummy (1999) in de bioscoop, maar werd ik blij verrast door deze avonturenfilm met Brendan Fraser in de hoofdrol. Hetzelfde kan ik niet zeggen van deze nieuwe Mummy film. Als dit de aftrap is voor de Dark Universe dan houd ik mijn hart vast voor alle ellende die ons nog te wachten staat, want met The Mummy slaat Universal de plank volledig mis. Laten we beginnen met Tom Cruise. Ik heb helemaal niets tegen Cruise en vind hem prima te verteren in de Mission: Impossible franchise en films als Edge of Tomorrow en Magnolia. Maar hier in The Mummy is Cruise als onhandige antiheld niet goed op zijn plaats. Ik vraag me serieus af waarom hij deze rol heeft aangenomen. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij het waardeloze script van tevoren niet heeft gelezen of dat Universal hem heeft gechanteerd.

Universal had beter aan een op zichzelf staand Mummy verhaal kunnen werken in plaats van Dr. Jekyll, gespeeld door Russell Crowe, erin te verweven. Ik weet dat ze heel graag een Dark Universe willen creëren (stop trying to make the Dark Universe happen!), maar of dit nou de beste manier is? Ik denk dat ze Crowe beter een cameo op het eind hadden kunnen geven als opzetje naar de volgende Dark Universe film in plaats van hem zo’n centrale rol te geven. Overigens vind ik Crowe hier ook niet echt goed op zijn plek.

Sofia Boutella, vorig jaar ook onherkenbaar als Jaylah in Star Trek Beyond, is een goede keuze voor prinses Ahmanet. Zij heeft een behoorlijke screen presence en het is jammer dat ze niet een grotere rol had in de film, in haar prinsessenvorm dan niet als mummy. Jake Johnson is wat mij betreft altijd welkom en de film kon zijn comic relief zeker gebruiken. Maar had Universal niet een paar honderd dollar over om hem als geest er wat overtuigender uit te laten zien? Het lijkt net of ze alleen maar op greyscale hadden geklikt.

Conclusie
The Mummy is een teleurstellende aftrap voor de Dark Universe. Je kan beter The Mummy met Brendan Fraser nog een keer kijken.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Ik ben het deze keer totaal niet met je eens Gwen 🙂 Jammer dat je deze niet leuk vond.

  1. Gelukkig kon jij er wel van genieten. 🙂

 2. De film krijgt zoveel negatieve recensies dat ik er nog maar niet naar toe ben geweest en kijkend naar je score hoef ik er ook geen haast mee te maken.

  1. Haha nee, het heeft zeker geen haast. :p

  2. Helemaal mee eens. Deze film is zijn geld v.w.b. de film helemaal niets waard, v.w.b. special effects is hij aardig.
   Dus: filmverhaal een 3
   actiefilm een 7

 3. Oew, pittige recensie, maar sluit wel aan bij wat ik op de meeste plekken lees. De eerste Mummy vond ik heel gaaf. Deze bekijk ik thuis wel een keer.

  1. Ik vond dat ik nog mild was. :p

 4. […] of the Galaxy Vol. 2 • Een DC-comics film: Wonder Woman • Een hele slechte film: The Mummy • Een film gebaseerd op een game: Max Payne (geen recensie) • Een gehypte film: Alien: […]

 5. […] Kong: Skull Island; The Lego Batman Movie; Life; Little Evil; Manchester by the Sea; Mountain; The Mummy; Murder on the Orient Express; Naked; Pitch Perfect 3; Raw; Resident Evil: The Final Chapter; […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *