poster-theloftVijf getrouwde vrienden delen een loft waar ze hun minnaressen kunnen ontvangen. Wanneer één van die minnaressen dood in de loft gevonden wordt, staat hun vriendschap onder druk.

Beoordeling
Ik heb de originele, Belgische Loft en de Nederlandse remake niet gezien. Misschien was wachten op de Amerikaanse versie geen goed idee, maar ik kijk nu eenmaal liever naar Wentworth Miller en James Marsden dan naar Barry Atsma. Sorry, Barry.

Regisseur Erik van Looy heeft voor de Amerikaanse remake van zijn eigen film naast Marsden (X-Men) en Miller (Prison Break) ook Karl Urban (Star Trek), Eric Stonestreet (Modern Family) en Matthias Schoenaerts (de originele Loft) weten te strikken voor de hoofdrollen. Een prima ensemble voor deze thriller. Alle heren spelen prima, maar niemand zet een noemenswaardige rol neer. En dat terwijl de meeste mannen meer in huis hebben dan ze hier laten zien. Wat me opviel is dat alle partners ook worden gespeeld door bekende gezichten. Zo zien we Rhona Mitra (Doomsday), Valerie Cruz (Dexter), Elaine Cassidy (Harper’s Island), Kali Rocha (Buffy) en Margarita Levieva (Revenge) als de bedrogen partners. Het is jammer dat ze allemaal maar kleine rollen hebben. Ik had namelijk wel meer van de relaties willen zien dan het rollebollen met blondines, want: waarom is Mitra’s personage boos op het personage van Marsden, nog voordat hij vreemdgaat?

Conclusie
Ik kan dit soort films wel waarderen, want ik vind het leuk om te blijven raden hoe de vork in de steel zit. The Loft zit vol twists en verrassingen, al ging de film wel iets te ver met alle twists en werd het verhaal wel erg vergezocht. Al met al, toch een vermakelijke zit.

rating-3halfstars


The Loft is nu te zien via Pathé Thuis.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Ik zag de Vlaamse en de Amerikaanse versie en ik blijf erbij dat de Amerikaanse versie maar een flauw afkooksel is van het origineel. In de Vlaamse versie leer je de diverse personages beter kennen en bovendien wordt er veel beter geacteerd dat in de Amerikaanse versie, die uiteindelijk allemaal B-acteurs bevat. De enige die mij nog een beetje kon bekoren, was Urban. In de Vlaamse versie zijn de vijf hoofdrolspelers allemaal even goed. Ook Mathias Schoenaerts speelt beduidend beter in het origineel dan in de remake… Misschien toch nog eens de Vlaamse versie een kans geven 😉

    1. B-acteurs klinkt zo negatief. Al deze mannen kunnen beter acteren dan ze hier laten zien. Maar wie weet geef ik het origineel nog een kans. Moet zeggen dat ik dit verhaal niet zo nodig nog een keer hoef te beleven.

  2. De Vlaamse nooit gezien, maar de Nederlandse wel. Vond ik erg goed!

    1. Ja, daar hoor ik ook goede dingen over. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *