poster-agooddaytodiehardJohn McClane (Bruce Willis) gaat op vakantie naar Rusland om zijn vervreemde zoon Jack (Jai Courtney, Jack Reacher) op te zoeken. John weet niet dat Jack voor de CIA werkt en bezig is met een opdracht wanneer John het tijd vindt voor een familie reünie. John besluit zijn zoon een handje te helpen, maar de samenwerking tussen de twee mannen verloopt niet vlekkeloos.

Beoordeling
A Good Day to Die Hard is alweer het vijfde deel uit de Die Hard serie. Maakten we in het vorige deel, Live Free or Die Hard, kennis met dochter Lucy (Mary Elizabeth Winstead, Scott Pilgrim vs the World), is het nu de eer aan zoon Jack. Jai Courtney houdt zich aardig staande naast Willis, maar toch bleef ik me steeds afvragen welke acteur een betere keus was geweest. Tom Hardy (Inception)? Joel Edgerton (The Thing)? Winstead is overigens opnieuw te zien als Lucy, maar helaas maar in een kleine rol. Willis doet zijn ding zoals altijd goed en zorgt voor de nodige humor.

Aan het verhaal lijkt niet veel aandacht besteedt te zijn. Want waar ging het eigenlijk over? Sommige scènes sloegen nergens op, al zag de actie er wel indrukwekkend uit. Gelukkig hebben ze er wel een vermakelijke film van weten te maken. Maar het niveau van bijvoorbeeld Live Free or Die Hard wordt niet gehaald.

rating-3stars

 

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *