Reviews

Review: The Grand Budapest Hotel (2014)

poster-grandbudapestThe Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van Gustave H. (Ralph Fiennes), de manager van het hotel en zijn vriendschap met de jonge piccolo genaamd Zero (Tony Revolori).

Beoordeling
Bovenstaande is maar een heel beknopte samenvatting van het verhaal van The Grand Budapest Hotel. Zelf ben ik niet zo’n fan van het werk van regisseur Wes Anderson en de aparte style die hij hanteert. The Royal Tenenbaums vond ik een goede film, maar met Rushmore had ik weinig. Zijn andere films spreken me niet aan en dit gevoel had ik ook bij The Grand Budapest Hotel. Vanwege alle goede dingen die ik over de film had gehoord, besloot ik de film toch een kans te geven. Visueel gezien vind ik de film prachtig. Budapest Hotel heeft zijn Oscars voor production design en costume design verdiend. De cast is geweldig, met name Ralph Fiennes in een humoristische hoofdrol. Hoewel ik het aan de ene kant leuk vind om de verschillende bekende acteurs voorbij te zien komen in de film, vind ik het ook weer jammer dat veel van die acteurs weinig te doen hebben. Denk aan Anderson favorieten Bill Murray en Jason Schwartzman.

Helaas sprak het verhaal van The Grand Budapest Hotel mij niet aan of misschien was het de manier waarop het verhaal is neergezet. Tijdens het kijken van de film moest ik denken aan Mad Max: Fury Road, een film die er ook fantastisch uitziet, maar geen inhoud heeft. Alleen maar actie wordt voor mij saai en alle quirkyness van Budapest Hotel had hetzelfde effect. Het verhaal pakte mij totaal niet en ik moest erg mijn best doen om mijn aandacht erbij te houden.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

  1. Ik snap wat je bedoelt Gwen. Ik vond het ook wel een leuke film, maar echt de diepte ging hij niet in. Ook vond ik de trailer net iets veelbelovender dan dat de film uiteindelijk was. Grafisch heel mooi uitgevoerd, maar dat is standaard bij Wes.

    1. Hopelijk vindt Wes in de toekomst nog een mooie balans tussen style en substance. 🙂

  2. Deze film kwam hoog in mijn top 10 en ik heb ‘m twee keer in de bioscoop gezien. Heerlijke film en zelf had ik niet het gevoel dat ik diepgang miste, werd er volledig door meegesleept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *