poster-theageofadalineEen mysterieus ongeluk stopt het verouderingsproces van Adaline Bowman (Blake Lively). Zij blijft eeuwig jong terwijl iedereen om haar heen ouder wordt en sterft. Adaline heeft een eenzaam bestaan opgebouwd om haar geheim te bewaren. Wanneer ze de charmante Ellis Jones (Michiel Huisman) ontmoet, lijkt ze weer liefde te hebben gevonden, maar ze worstelt ook met haar geheim.

Beoordeling
Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst van The Age of Adaline toen Katherine Heigl werd gecast als Adaline. Hoewel ik Heigl een goede actrice vind, ben ik blij dat uiteindelijk Blake Lively de rol heeft gekregen. Zij heeft de perfecte look voor dit romantisch drama en ook met haar acteerwerk maakt ze indruk. Lively kennen we vooral als de losbandige Serena van der Woodsen uit de serie Gossip Girl, maar als Adaline speelt ze een ingetogen, maar charmante rol. Ze krijgt prima tegenspel van ‘onze’ Michiel Huisman die het hart van Adaline probeert te veroveren. Harrison Ford speelt een goede bijrol als de vader van Ellis die haar lijkt te herkennen uit een ver verleden. Persoonlijk vond ik de film op zijn sterkst op de momenten dat Lively en Ford samen in beeld waren. Jammer dat toch de voorkeur werd gegeven aan de romance tussen Adaline en Ellis en de verhaallijn met Ford niet verder werd uitgewerkt. Ellen Burnstyn heeft een leuke bijrol als dochter van Adaline.

Conclusie
The Age of Adaline is een mooie en ontroerende film. Regisseur Lee Toland Krieger, die eerder Celeste & Jesse Forever maakte, heeft het verhaal mooi in beeld gebracht. Niet alleen Lively ziet er prachtig uit, maar ook de kostuums en locaties. Eén van mijn favoriete films van het jaar.

rating-4stars

Tags: , , ,

7 Comments

 1. Riinyosa81

  19 oktober 2015 at 12:51

  Ik heb hier zelf ook erg van genoten en vond het opvallend dat Ford de film naar zich toe trok vanaf het moment dat hij in beeld kwam. Inderdaad jammer dat die verhaallijn aan de zijlijn bleef en niet goed werd uitgewerkt.

  1. Gwen

   22 oktober 2015 at 20:00

   Ja, klopt, hij trok de film inderdaad naar zich toe. Vond het ook leuk om Ford in zo’n film te zien.

 2. Nostra

  21 oktober 2015 at 13:48

  Ben inderdaad ook erg blij dat Katherine Heigl uiteindelijk niet deze film gedaan heeft, dan was het resultaat denk ik een stuk minder overtuigend geweest. Mooie film!

  1. Gwen

   22 oktober 2015 at 19:56

   Over het algemeen vind ik Heigl de betere actrice, maar ik denk niet dat ze in deze film op haar plek was geweest. Lively straalt iets zachters uit wat beter bij de film past.

 3. Jessica

  7 november 2015 at 19:01

  Dit is zeker ook één van mijn favoriete films van het jaar 😀

  1. Gwen

   8 november 2015 at 14:33

   Ja, echt een topper! 🙂

 4. […] Lively een stralend middelpunt om naar te kijken en zeker haar outfits zijn jaloers makend. Met The Age of Adaline, The Shallows en nu A Simple Favor op haar cv laat zij zeker haar veelzijdigheid zien. Anna […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *