poster-texaschainsaw3dTexas Chainsaw 3D is alweer het 7e deel in de Texas Chainsaw Massacre franchise. Het is een direct vervolg op het origineel uit 1974 en heeft dus niets te maken met de remake uit 2003 met Jessica Biel. Het begin van de film speelt zich direct af na de gebeurtenissen uit het origineel. Sally is net ontsnapt aan Leatherface en zijn gestoorde familie. Een woedende menigte verzamelt zich rondom het huis van de Sawyer familie en brandt het huis plat.

Jaren later krijgt Heather (Alexandra Daddario, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief) het bericht dat ze een huis heeft geërfd in Texas van een oma die ze nooit heeft gekend. Met haar vrienden gaat ze het huis bekijken en komt ze er op een onprettige manier achter dat ze niet alleen het huis heeft geërfd, maar ook Leatherface.

Beoordeling
The Texas Chainsaw Massace uit 2003 is één van mijn favoriete horror films. Er wordt goed geacteerd, je geeft om de personages en het geheel ziet er prachtig gefilmd uit. Jammer dat Texas Chainsaw 3D op alle vlakken tekort schiet. Daddario, Shaun Sipos (Melrose Place 2.0) en Keram Malicki-Sánchez (Drive Me Crazy) komen nog het beste uit de verf van de vriendengroep, maar veel positiefs heb ik niet te zeggen over de prestaties van Lost-actrice Tania Raymonde en Trey Songz. Daarnaast is het moeilijk om iets te geven om de personages als de hoofdpersoon zelf, Heather, dat ook niet doet. En dat kan ik haar deels niet kwalijk nemen. Songz speelt namelijk Heathers vriend die haar bedriegt met haar beste vriendin (Raymonde). Alleen weet Heather zelf weer niet dat hij vreemd gaat. Erin (Jessica Biel) uit de remake toont tenminste nog interesse in het welzijn van anderen.

Wat wel positief is dat Texas Chainsaw 3D een twist geeft aan het bekende verhaal en dat kan ik voor de afwisseling wel waarderen. Maar hoe het is uitgewerkt, zorgt wel voor wat suspension of disbelief. En nu komen we bij de *SPOILERS*: Heather is dus het nichtje van Leatherface en zij lijkt dit wel heel gemakkelijk te accepteren. Ondanks dat hij haar vrienden heeft vermoord en Heather zelf bijna heeft omgebracht, maakt haar dat allemaal niet uit. Ze zijn familie! En dat is het belangrijkste! *EINDE SPOILERS*

Conclusie
Texas Chainsaw 3D is een vermakelijke horror film, maar The Texas Chainsaw Massacre remake en The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning zijn de betere films als je kijkt naar de moderne TCM films.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *