poster-taken3Bryan Mills (Liam Neeson) wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Lenore (Famke Janssen). Terwijl de politie probeert om hem op te pakken, gebruikt hij zijn ‘particular set of skills’ om de echte dader te vinden.

Beoordeling
Taken was een onverwacht groot succes in 2008. Inmiddels zijn we alweer bij Taken 3 beland, omdat we blijkbaar niet genoeg kunnen krijgen van een ass kickende Liam Neeson, in ieder geval in deze rol. Gelukkig draait deze film niet om het redden van Kim, Lenore of Bryan zelf, omdat ze ‘getakend’ zijn, maar wel om het zuiveren van Bryans naam. Jammer dat het zo voorspelbaar is wie achter de dood van Lenore zit. Ondanks dat hebben ze toch weer een vermakelijke Taken film weten te maken. Kim, gespeeld door Maggie Grace, is ook in de film te zien. Ze heeft haar eigen nutteloze subplot waarin ze ontdekt dat ze zwanger is. Hopelijk betekent dit niet dat in Taken 4 haar baby wordt ‘getakend’!

Liam Neeson speelt zijn rol natuurlijk weer prima. Forest Whitaker speelt de rechercheur die Bryan op de hielen zit. Een beetje een ondankbare rol voor een acteur als Whitaker, maar misschien is hij fan van de Taken films? Maggie Grace is een beperkte actrice, al heb ik haar beter zien acteren in andere rollen. In de Taken films vind ik het bijna pijnlijk om naar haar te kijken. Ook omdat ze zo’n 10 jaar ouder is dan ze moet voorstellen en Bryan haar behandelt als een 10-jarige.

Conclusie
De tagline van Taken 3 is ‘it ends here’ en ik hoop dat het ook maar bij drie films blijft.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Alhoewel ik de film gezien heb is er daadwerkelijk niets van blijven hangen 🙂

  2. Ik denk er hetzelfde over als jij. Deel 1 vond ik goed, deel 2 voorspelbaar en deel 3 nog voorspelbaarder. Toch wel elke keer weer leuk om te kijken. Mocht er alsnog een deel 4 komen dan ga ik er weer voor zitten 🙂

  3. Deel 1 was een sleeper hit en erg sterk, 2 was al een heel stuk minder en 3 wordt nog enigszins gered door de vaart van het verhaal en de aanwezigheid van Whitaker. Vergeten zodra ik de bios uit liep en wat mij betreft hoeft er ook geen 4e deel meer te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *