Reviews

Review: Swiss Army Man (2016)

Hank (Paul Dano) is hopeloos gestrand op een eiland. Hij staat op het punt om zichzelf van het leven te beroven wanneer er een lijk (Daniel Radcliffe) aanspoelt. Hank noemt zijn nieuwe vriend Manny en samen proberen ze de weg terug naar huis te vinden.

Beoordeling
Swiss Army Man is een behoorlijk vreemde film. Een flinke dosis suspension of disbelief is nodig om de film te kunnen waarderen. Deze film is niet voor jou als je niet kan accepteren dat Hank het lichaam van de man die we kennen als Harry Potter gebruikt als een soort jet ski. Ja, dit gebeurt echt in de film. Swiss Army Man zit vol bizarre momenten, maar de thematiek voelt gegrond in de realiteit. Dit is een film over eenzaamheid, obsessie, schaamte en over het voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij. Daarnaast bevat de film voldoende humor en de scheet grapjes vliegen je om de oren.

Paul Dano en Daniel Radcliffe spelen sterke hoofdrollen. Dano is al jaren goed op dreef met bijrollen in onder andere There Will Be Blood en Prisoners. Hopelijk leidt Swiss Army Man tot meer mooie hoofdrollen in de toekomst. Sinds hij zijn Harry Potter dagen achter zich heeft gelaten, maakt Radcliffe interessante filmkeuzes. Met al het geld wat hij heeft verdiend, hoeft hij waarschijnlijk nooit meer te werken. Dat maakt het misschien wel mooier dat hij voor zo’n bizarre rol als deze kiest. Mary Elizabeth Winstead is als actrice altijd welkom en komt hier in een belangrijke bijrol voorbij.

Conclusie
Swiss Army Man is niet voor iedereen, maar als je zin hebt in een vreemde film met sterke acteerprestaties dan moet je het zeker een kans geven.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Hmm.. ik heb de naam van deze film al regelmatig voorbij zien komen, maar ik denk dat ik hem naar aanleiding van jouw review toch maar eens een kans moet gaan geven 🙂

    1. Cool! Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden! 😀

  2. Het is inderdaad een vreemde film, maar de toon wordt al vroeg gezet. Als je het dan niet trekt moet je ‘m denk ik uitzetten, maar als het je interesse wekt verder kijken. Was één van m’n favorieten afgelopen jaar 🙂

    1. Ik moest even doorzetten, maar het was zeker de moeite waard. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *