poster-spySusan Cooper (Melissa McCarthy) heeft een kantoorbaan bij de CIA. Wanneer crimineel Rayna Boyanov (Rose Byrne) achter de identiteit van alle topagenten komt, verruilt Susan haar kantoorbaan voor het echte werk en wordt ze een echte spy.

Beoordeling
Na Bridesmaids en The Heat werkten regisseur Paul Feig en actrice Melissa McCarthy opnieuw met succes samen aan een komedie. Spy is een hilarische film geworden die de James Bond films op een leuke manier op de hak neemt. Wat ik erg kon waarderen is dat ze van McCarthy een competente CIA-agent hebben gemaakt en dat de grapjes niet draaien om haar onvermogen om haar werk goed uit te voeren. McCarthy kan met haar postuur makkelijk het mikpunt zijn van vele grapjes, maar Feig lijkt teveel respect voor haar te hebben om de film die richting op te sturen. Een hoop humor komt ook van de overige personages met Jason Statham als uitblinker als de intense CIA-agent Ford. Ik moest erg lachen om al zijn scènes en het was leuk om hem in zo’n rol te zien. Jude Law is perfect gecast als de James Bond van de film. Ik heb hem in tijden niet zo likeable gezien. Ook Rose Byrne weet grappig te zijn met het minimale wat haar permanent zuur kijkende personage mag doen. Natuurlijk is McCarthy de ster van de film en ze weet de komedie ook prima te dragen.

Conclusie
Spy is één van de leukste komedies die ik in tijden heb gezien. Normaal vind ik sequels vaak onnodig, maar ik zou het niet erg vinden om op nog een missie te gaan met McCarthy en de rest van de cast.

rating-4stars

Tags: , , , , ,

13 Comments

  1. Daphne

    9 oktober 2015 at 12:02

    Deze film leek me echt drie keer niks, maar ik lees écht veel positieve recensies. Misschien toch maar een avondje voor gaan zitten dan! (:

    1. Gwen

      10 oktober 2015 at 10:11

      Ik vond de film veel leuker dan ik had verwacht. Misschien verrast Spy jou ook 🙂

  2. Nostra

    9 oktober 2015 at 16:02

    Helemaal mee eens, wat mij betreft één van de betere komedies van de afgelopen jaren. Had er niets van verwacht omdat ik McCarthy niet echt grappig vind, maar deze was de moeite waard.

    1. Gwen

      10 oktober 2015 at 10:15

      Ik had er ook niet veel van verwacht. Spy is voor mij één van de verrassingen van het jaar. 🙂

  3. Riinyosa81

    10 oktober 2015 at 16:53

    Persoonlijk is dit voor mij ook wel de sleeper hit van 2015 (tot nu toe dan). Heb me echt een breuk gelachen om het personage van Statham. Veel vaart en de grappen waren dik, dik, dik (geen woordspelingen mbt tot McCarthy) in orde.

    1. Gwen

      11 oktober 2015 at 10:58

      Statham was echt hilarisch inderdaad! 😀

  4. Paul

    11 oktober 2015 at 12:03

    Statham is een baas in deze film! Ondanks dat McCarthy ook erg grappig is dank ik het succes toch aan zijn hilarische performance.

    1. Gwen

      11 oktober 2015 at 19:25

      Ja, Statham was echt een scene stealer! 😀

  5. Meneer Vevie

    18 oktober 2015 at 21:39

    Ik heb de film tot halverwege gezien, maar ben toen helaas in slaap gevallen. Mevrouw Vevie vond de film lig hilarisch, dus ik ga de andere helft zeker nog kijken. Ik vond dit (van wat ik lig gezien heb) een van de leukere komedies van dit jaar. Maar dan moet ik er wel meteen bij zeggen dat ik dit jaar misschien maar iets meer dan tien films heb gezien.

    1. Gwen

      19 oktober 2015 at 09:29

      Ik zou Spy zeker nog een keer een kans geven!

      Ik ben wel benieuwd geworden welke films je dit jaar hebt gezien als het er maar iets meer dan tien zijn geweest. 🙂

  6. Daniel Barton

    8 november 2015 at 14:25

    Ik geb me kapot gelachen bij deze film.

    1. Gwen

      8 november 2015 at 14:33

      Ik ook! 😀

  7. […] speelt een heel starre en schreeuwerige rol, één die niet heel plezierig is om naar te kijken. In Spy – op ieder vlak een superieure komedie – zijn de grapjes niet steeds ten koste van […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *