poster-mostlikelytodieDe avond voor hun reünie van de middelbare school verzamelen oude vrienden zich voor een feestje. Eén voor één worden ze afgeslacht. Is een oude klasgenoot terug om wraak te nemen op zijn pesters of is er meer aan de hand?

Beoordeling
Ik dacht bijna dat de slasher was uitgestorven, maar nee hoor! Netflix toevoeging Most Likely to Die is een horrorfilm die mooi in het slasher subgenre past. Ik ben dan al snel blij, zeker met iemand als Glee-actrice Heather Morris in de hoofdrol. Eng vond ik de film niet, maar er zit zeker wat spanning in. De killer heeft een origineel uitgangspunt voor zijn of haar moorden, namelijk de superlatives uit de jaarboeken van Amerikaanse scholieren. Zo krijgt een superlative als ‘most likely to eat anything’ een lugubere twist. Ook de outfit van de killer kon ik waarderen, inclusief zijn dodelijke afstudeerhoedje (dit klinkt stommer dan het is).

Glee fans weten al dat Heather Morris geen sterke actrice is, maar ze is wel erg likeable en dat heeft een film als Most Likely to Die hard nodig. Morris zet een prima final girl neer en ik hoop haar weer wat vaker te zien nu Glee is afgelopen. Celebrity blogger Perez Hilton speelt één van de oude vrienden en hij doet het veel beter dan ik had verwacht. Ik ga niet zo ver om te zeggen dat hij een goede acteur is, maar ik moest zeker wel een paar keer lachen om zijn personage. Jake Busey duikt ook op in een nutteloze rol. De rest van de cast bestaat voornamelijk uit onbekende gezichten.

Conclusie
Most Likely to Die is leuk voor de slasher fan.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Ik heb deze toevallig ook afgelopen week gekeken. Leuk tussendoortje.

    1. Toevallig zeg! Leuk tussendoortje is een goede omschrijving. 🙂

  2. […] (2015) | Most Likely to Die (2015) | Blair Witch (2016) | Mother’s Day […]

  3. […] The Jungle Book; La La Land; The Late Bloomer; The Loft; Love & Friendship; Me Before You; Most Likely to Die; Mother’s Day; The Neon Demon; Nocturnal Animals; Playing It Cool; The Purge: Election Year; […]

  4. […] Likely to Die (2015) | RECENSIE Met: Heather Morris, Perez Hilton Soort horror: Slasher De avond voor hun reünie van de middelbare […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *