De zes bemanningsleden van een internationaal ruimtestation ontdekken buitenaards leven op Mars. Deze bijzondere ontdekking brengt een groot gevaar met zich mee. Het buitenaardse wezen blijkt intelligenter te zijn dan verwacht.

Beoordeling
Vorig jaar vroeg ik mij nog af wat Oscar Isaac bezielde om een rol aan te nemen in X-Men: Apocalypse. Tijdens het bekijken van Life had ik een soortgelijke vraag. Ik vroeg mij namelijk af waarom Jake Gyllenhaal juist voor deze film had gekozen. Gyllenhaal is een sterke acteur die interessante rollen uitkiest en deze door Alien geïnspireerde film biedt echt niets nieuws. Begrijp me niet verkeerd: ik heb me prima vermaakt met Life. De film komt langzaam op gang, maar wanneer the shit eenmaal the fan hit dan zit de spanning er goed in. Ondanks dat zit de vaart er niet helemaal lekker in. Life bevat een aantal sterke, spannende scènes, maar komt tijdens andere scènes bijna tot stilstand. Dit heeft vooral te maken met de flinterdunne personages. Jake Gyllenhaal en Rebecca Ferguson spelen nietszeggende rollen en lijken hier bijna te slaapwandelen. Alleen Ryan Reynolds brengt wat leven in de brouwerij, maar dat komt omdat hij basically zichzelf speelt in deze film. Ik kan zijn humor waarderen dus voor mij is het niet per se een slecht iets. In zijn grote scène laat hij zich van een andere kant zien en dat zorgt voor een emotioneel moment. Bij mij in de zaal was het in ieder geval muisstil.

Er zijn ook nog wat pluspunten te noemen. Zo ziet de alien er visueel goed uit. Hiroyuki Sanada, eerder al in space in de film Sunshine, speelt een prima bijrol. En het einde, ik zou hier zelf niets aan veranderen. Overigens moest ik na alle space horror die in Life te vinden is wel lachen dat ze voor het nummer ‘Spirit in the Sky’ hadden gekozen over de end credits. Het paste beter bij Guardians of the Galaxy dan hier.

Conclusie
Life is een vrij standaard space horrorfilm, maar wel erg vermakelijk.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Ik hoor er niet al te veel positieve dingen over. Jammer!

  1. Ik gaf het uiteindelijk 3,5 sterren dus dat is zeker niet slecht. 🙂

 2. Ik was nog niet helemaal overtuigd dat ik deze in de bioscoop hoefde te zien en aangezien je voorzichtig positief bent wacht ik gewoon wel even tot hij via VOD beschikbaar komt.

  1. Ja, joh, je hoeft geen haast te hebben met deze film. 🙂

 3. […] van de space horror van Alien en Aliens wat hier magertjes wordt uitgevoerd. In maart jl. draaide Life in de bioscoop, een zwaar door Alien geïnspireerde film. Deze film deed space horror beter dan […]

 4. […] over. Misschien omdat een andere alien film, de hevig door Alien geïnspireerde space horror Life, nog zo vers in mijn geheugen zit. Tijd om wat dieper op beide films in te gaan. Let op: dit […]

 5. […] van Passengers slecht was, want ik had geen idee dat het een romantische film is. Zeker na Life en Alien: Covenant de afgelopen maanden, had ik ook in deze space film meer ellende verwacht (geen […]

 6. […] Ga Rings kijken. Ga Life kijken. Ga iets nuttigs doen met je leven. Maar kijk vooral niet The Black Room op […]

 7. […] | RECENSIE Met: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds Houd je van Alien films, maar ben je teleurgesteld in Alien: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *