Jenny (Katherine Heigl) heeft al 5 jaar een relatie met Kitty (Alexis Bledel), alleen weet haar conservatieve familie dit niet. Wanneer Jenny wil gaan trouwen, besluit ze haar familie de waarheid te vertellen met alle gevolgen van dien.

Beoordeling
Zo’n 10 jaar geleden zat Katherine Heigl op het hoogtepunt van haar carrière met de filmhit Knocked Up en een Emmy op zak voor haar rol in Grey’s Anatomy. Een paar onfortuinlijke uitspraken en een ongelukkig afscheid van Grey’s zorgden ervoor dat haar eens zo veelbelovende carrière in één klap in duigen viel. Goed, Heigl heeft nooit zonder werk gezeten, maar echt succes heeft ze na Grey’s Anatomy niet meer gehad. Persoonlijk vind ik dat jammer, want met het juiste materiaal is ze een sterke actrice. Dit laat ze ook zien met haar hoofdrol in Jenny’s Wedding. Inhoudelijk is de film op geen enkel vlak bijzonder. Het is een vrij standaard verhaaltje over ouders, hier gespeeld door Tom Wilkinson en Linda Emond, die moeite hebben met de coming out van hun kind. Er wordt hier flink of safe gespeeld, maar Jenny’s Wedding laat wel goed zien hoe vastgeroest mensen kunnen zijn in hun denkpatronen over wat hoort en wat niet hoort.

Heigl laat hier een mooie combinatie van kwetsbaarheid en felheid zien de we nog kennen van haar dagen als Izzie in Grey’s. Tom Wilkinson speelt een sterke, maar ook kwetsbare rol als haar vader en ook Linda Emond weet het innerlijke conflict van haar personage goed over te brengen. Zoals de titel je al laat weten draait de film om Jenny’s bruiloft en dat betekent helaas dat er weinig aandacht wordt besteedt aan Kitty’s kant van het verhaal. Alexis Bledel hangt er wat dat betreft maar wat bij. Zij is nooit zo’n goede actrice geweest en zelfs dit gaat haar niet goed af.

Conclusie
Hoewel Jenny’s Wedding niet een heel bijzonder verhaal heeft, wist het toch een emotionele snaar te raken en de rollen van Katherine Heigl en Tom Wilkinson maken deze film zeker de moeite waard.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *