Reviews

Review: Jem and the Holograms (2015)

Jerrica Benton (Aubrey Peeples) is een onzekere tiener. Wanneer zusje Kimber (Stefanie Scott) een filmpje van haar muzikale kwaliteiten uploadt, gaat het al snel viraal en zo wordt Jerrica’s alter ego Jem geboren. Ze scoort een platencontract, maar tijdens haar road to success leert ze vooral veel over zichzelf.

Beoordeling
Jem and the Holograms is twee jaar geleden flink geflopt. Het is niet dat de film slecht is: het is gewoon een erg standaard verhaaltje dat bijna niets met de gelijknamige jaren ’80 tekenfilm te maken heeft. In de tekenfilm is Jerrica een zakenvrouw en geen onzekere tiener. Ook heeft ze geen schattig sidekick robotje zoals in de film, maar is Synergy eigenlijk een apparaat dat haar alter ego Jem op haar projecteert. Jem de film geeft de fans van de tekenfilm wel een shoutout door Jerrica “showtime Synergy” te laten zeggen terwijl ze haar oorbel vasthoudt, maar daar houden de overeenkomsten wel op.

Ik snap de keuze van de makers om van Jem en haar zussen tieners te maken om zo een grotere doelgroep aan te spreken, maar helaas slaan ze voor de echte Jem fans de plank finaal mis. Ik heb vroeger wel de tekenfilm gekeken en vind het jammer dat ze niet trouw zijn gebleven aan het origineel. Los daarvan heb ik me wel prima vermaakt met de film. Zoals ik al zei is het een standaard verhaaltje. Het lijkt eigenlijk in grote lijnen op de verfilming van Josie and the Pussycats (ook geflopt helaas), alleen minder scherp en wat sentimenteler. De liedjes zijn wel aardig en Youngblood is zelfs best catchy. Maar waarom hebben de makers allerlei random YouTube filmpjes in de film verwerkt? Het is niet cute, maar juist irritant.

Aubrey Peeples doet het redelijk als Jerrica. Ze heeft iets te weinig charisma voor deze rol. Stefanie Scott is charmant als zusje Kimber. Juliette Lewis heeft een leuke bijrol als de bitchy baas van de platenmaatschappij. Met momenten doet ze denken aan Parker Posey die heerlijk over the top was als hoofd van de platenmaatschappij in Josie and the Pussycats. Mid-credits kom je o.a. Kesha en Katie Findlay tegen als leden van de rivaliserende girl band de Misfits. Jammer dat we door het gebrek aan succes van deze film nooit een sequel zullen krijgen waarin de Misfits de strijd aangaan met Jem net zoals in de tekenfilm.

Conclusie
Jem and the Holograms heeft een slechte reputatie, maar je kan het veel slechter treffen op Netflix. Houd je van teen movies dan moet je Jem zeker een kans geven.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Een serie waar ik als kind vaak even doorheen moest omdat daarna G.I. Joe of He-Man begon. Ik vond de muziek van de Misfits eigenlijk altijd leuker. (Punk) De film kreeg volgens mij aanvankelijk wel wat aandacht om daarna compleet vergeten te worden door de fanbase. Misschien ga ik er nu toch nog eens naar kijken.

    1. Leuk om te horen dat iemand Jem ook nog kent! Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden als je het gaat kijken 🙂

  2. Toevallig laatst gekeken op Netflix. Vond hem wel leuk, maar zeker niet geweldig.

    1. Nee, geweldig niet. Maar vond het echt een stuk leuker dan ik had verwacht 😀

  3. Ik heb de serie denk ik wel gekeken toen ik jong was, maar kan me er echt totaal niets van herinneren. De film heb ik links laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *