poster-intheheartoftheseaIn de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens. Kapitein George Pollard (Benjamin Walker) en zijn crew moeten zien te overleven op zee nadat hun schip vernietigd is.

Beoordeling
Auteur Herman Melville baseerde zijn klassieker Moby-Dick op deze waargebeurde ramp. Melville, in de vorm van Ben Whishaw, komt ook voor In the Heart of the Sea. Hij vraagt de laatste overlevende van de Essex, Tom Nickerson (Brendan Gleeson), om zijn verhaal te doen over de ramp. Ik heb Moby-Dick nooit gelezen dus ik weet niet hoe episch het verhaal is. In the Heart of the Sea is in ieder geval niet episch. Ik kreeg het gevoel dat ik dit wel moest vinden, maar eigenlijk vond ik de film maar saai. In ieder geval de eerste helft, waarin Pollard en zijn crew de zee op gaan en de walvis treffen. Er gaat iets niet goed wanneer dit het saaie deel is. De tweede helft vond ik interessanter toen het draaide om overleven op zee zonder voedsel en wat mensen dan allemaal niet doen om te overleven.

Chris Hemsworth speelt ervaren walvisjager Owen Chase, de eerste stuurman van de Essex. Hij speelt op zich prima, maar is denk ik niet de goede acteur om een film als In the Heart of the Sea te dragen. Nieuwe Spiderman Tom Holland liet al eerder zien een talentvolle jonge acteur te zijn in een andere waterige ramp The Impossible, maar hij hangt er hier maar wat bij. Cillian Murphy is een goede acteur, maar krijgt weinig om mee te werken en te weinig screentime. Benjamin Walker laat weinig diepgang zien in zijn rol als kapitein. De sterkste acteur van de cast, Brendan Gleeson, bevindt zich buiten het verhaal van de Essex en dat is een gemis. Een verhaal als In the Heart of the Sea zou bij een ervaren regisseur als Ron Howard in goede handen moeten zijn. Op een paar mooie shots na, levert hij een middelmatige film af die je snel weer vergeet.

Conclusie
In the Heart of the Sea brengt ons het verhaal achter klassieker Moby-Dick, maar dit wordt helaas niet indrukwekkend in beeld gebracht.

rating-3stars


In the Heart of the Sea is nu te huur.

Tags: , , ,

9 Comments

 1. De protagonisten (m)

  14 maart 2016 at 08:29

  Nog wel benieuwd naar deze film. Ik lees wisselende kritieken. We zullen het zien πŸ™‚

  1. Gwen

   19 maart 2016 at 16:59

   Ben benieuwd wat jij ervan vindt! πŸ™‚

 2. Nostra

  15 maart 2016 at 10:21

  Deze film spreekt me totaal niet aan en denk ook niet dat ik ‘m snel zal gaan zien. Gezien jouw recensie mis ik dan ook niet al te veel πŸ™‚

  1. Gwen

   19 maart 2016 at 17:00

   Haha, nee je mist echt niet veel. Het is nu een week geleden dat ik het heb gezien en ik kan me er nog weinig van herinneren.

 3. Riinyosa81

  18 maart 2016 at 06:45

  Ik kon het niet opbrengen om speciaal voor deze film naar de bios te gaan en dat is veelzeggend. Zal hem ooit nog wel zien maar heb er geen haast mee

  1. Gwen

   19 maart 2016 at 17:03

   Ik ken dat gevoel. Ik had er ook geen haast mee, maar mijn zus wilde het graag zien. πŸ™‚

 4. Jessica

  27 maart 2016 at 14:59

  Ik twijfel nog steeds of ik deze er een keer voor zal zetten of niet, jouw recensie helpt de film niet de goede kant op :p

  1. Gwen

   27 maart 2016 at 21:10

   Sorry? :p

   1. Jessica

    27 maart 2016 at 23:00

    Haha :p Ik ben er wel blij mee dat ik weet dat ik deze geen voorrang hoef te geven op andere films, dus dankjewel πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *