Films Films Films

Indiana Jones Marathon maandag 18 april in zeventien bioscopen van Pathé

poster-indianajonesBij de 35ste verjaardag van Raiders of the Lost Ark organiseert Pathé maandag 18 april in zeventien bioscopen een Indiana Jones Marathon. In Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zwolle. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa’s van de bioscopen.

Tijdens de Indiana Jones Marathon draaien de drie avonturenfilms van Steven Spielberg en George Lucas met Harrison Ford als Indiana Jones in chronologische volgorde:

18.00 – 19.55 uur: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)
In 1936 krijgt archeoloog Indiana Jones de opdracht de Ark te vinden. In de vergulde kist zouden de restanten liggen van de stenen tafels met de Tien Geboden. Indy is echter niet de enige geïnteresseerde in het relikwie. Bij zijn speurtocht moet hij het opnemen tegen de Nazi’s.

20.10 – 22.08 uur: Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
Na een incident in een nachtclub in Shanghai slaan Indiana Jones, nachtclubzangeres Willie Scott en Indy’s helper Short op de vlucht. Ze belanden in een dorpje waar een groep schurken een magische steen heeft gestolen. Indiana belooft de bewoners de steen terug te vinden.

22.20 – 00.27 uur: Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
In het derde deel van de spectaculaire trilogie is professor Henry Jones, Indy’s vader, bij zijn zoektocht naar de Heilige Graal spoorloos verdwenen. Met de hulp van dr. Elsa Schneider speurt Indiana Jones hem op.

De zeventien bioscopen: Pathé Arena en Pathé De Munt (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Scheveningen (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond, Pathé Maastricht, Pathé Tilburg, Pathé Rembrandt Utrecht, Pathé Zaandam en Pathé De Kroon (Zwolle).

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

 1. Heel gaaf 🙂 Ik kijk ze dan alleen liever wel thuis!

  1. En ik lees net dat er in 2019 een nieuw deel uitkomt. Met Harrison Ford en met Steven Spielberg 🙂

   1. Dat had ik nog niet gehoord! Leuk nieuws. 🙂

 2. Ik kan dit soort initiatieven wel waarderen. Heb de collectie zelf op DVD liggen maar ga hiervoor toch naar de bios.

  Zo ging ik een poosje terug naar de Back to the Future marathon en dan hangt er echt een heel bijzonder sfeertje als de zaal gevuld is met fanboys en -girls.

  1. Lijkt me ook leuk om een keer naar zo’n marathon te gaan. Idd vanwege de sfeer, maar ook omdat ik dan zo’n film die ik nooit in de bios heb kunnen zien (bv. omdat ik te jong was) dan wel in de bios kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *