Alice (Reese Witherspoon) is een alleenstaande moeder met twee jonge dochters. Na het verbreken van haar relatie verhuist ze terug naar Los Angeles en neemt ze drie jonge mannen in huis die carrière hopen te maken in de filmindustrie. Alice bloeit door hun aanwezigheid weer op, maar dan staat opeens haar ex (Michael Sheen) voor de deur.

Beoordeling
Ik schreef al eerder dat ik Reese Witherspoon een fantastische actrice vind die te vaak haar tijd verdoet met onzinnige komedies, zoals Hot Pursuit. Gelukkig is Home Again wel wat subtieler dan haar buddy komedie met Sofia Vergara, maar deze film is net zo makkelijk te vergeten. Begrijp me niet verkeerd: ik heb me prima vermaakt met Home Again. Met momenten is de film grappig en charmant. Het is alleen zo nietszeggend. Toen de eind credits in beeld kwamen vroeg ik mij echt af waarom Witherspoon voor deze film heeft gekozen. Makkelijk geld verdienen misschien, want de rol van Alice is totaal geen uitdaging voor haar. Ze is grappig, charismatisch en kwetsbaar, zoals we haar vaker hebben gezien.

Het blijft ook een beetje vreemd dat Alice drie mannen die ze nauwelijks kent in huis neemt, zeker omdat ze twee jonge dochters heeft rondlopen. Deze mannen worden gespeeld door Pico Alexander, Jon Rudnitsky en Nat Wolff. Alexander speelt de love interest van Witherspoon en hij is wat mij betreft echt de zwakste schakel van de cast. Hij speelt (bijna) al zijn scènes te gladjes en onnatuurlijk. Rudnitsky en Wolff doen het veel beter en vooral Rudnitsky is charmant als de sensitieve ziel van de drie die bevriend raakt met de oudste dochter van Alice. Lake Bell heeft een tenenkrommende bijrol als een egocentrische klant van Alice. Dit ligt niet aan Bell (eerder leuk in romcom Man Up!), maar aan het script.

Conclusie
Home Again is een vermakelijke komedie, maar laat geen blijvende indruk achter.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. […] overige zalen. Ik heb al eerder in een vernieuwde zaal (zaal 3) gezeten toen ik naar Girls Trip en Home Again ging en het is zeker een verbetering. Zo zit de bekerhouder nu bij je armleuning in plaats van op […]

  2. Niet eentje die mij aanspreekt, maar die de vrouwen in huis waarschijnlijk wel leuk zullen vinden 🙂

    1. Haha ik denk ook dat het bij hen beter in de smaak zal vallen. 🙂

  3. […] Guardians of the Galaxy Vol. 2; The Handmaiden; Happy Death Day; The Hitman’s Bodyguard; Home Again; I Don’t Feel at Home in This World Anymore; It; It Comes at Night; Jigsaw; John Wick: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *