poster-facesinthecrowdLerares Anna (Milla Jovovich, Resident Evil films) overleeft een aanval van een seriemoordenaar. Helaas heeft zij als gevolg van de aanval prosopagnosie opgelopen, ofwel gezichtsblindheid. Hierdoor kan zij haar aanvaller niet herkennen, maar herkent zij haar eigen partner en vriendinnen niet meer aan hun gezichten.

Beoordeling
Ik had nog nooit van Faces in the Crowd gehoord totdat ik de film voorbij zag komen op HBO. Het concept is interessant en aardig uitgewerkt. Iedere keer dat Anna naar iemand kijkt, ziet die persoon er in haar ogen anders uit. Zo wordt één van haar vriendinnen gespeeld door Sarah Wayne Callies van The Walking Dead, maar na de aanval wordt die rol steeds door een andere actrice gespeeld. Anna ziet ook niet haar eigen gezicht in de spiegel en zij wordt, in haar belevenis, elke ochtend wakker naast een andere man, omdat zij het gezicht van haar vriend niet herkent. Best een beangstigend idee! Helaas moet Faces in the Crowd het vooral van dit concept hebben, want de rest van de film is behoorlijk middelmatig. Het is een vrij standaard thriller geworden met redelijk acteerwerk van Milla Jovovich en Julian McMahon (Nip/Tuck), die een detective speelt.

Conclusie
Faces in the Crowd is leuk om een keer te kijken als het concept je aanspreekt, maar biedt verder weinig bijzonders.

rating-2halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Ik ben nooit echt overtuigd geraakt door Jovovich haar acteerwerk en dit spreekt me dan ook niet echt aan.

    1. Ik ook niet. Daarom kwam ik niet verder dan ‘redelijk’ om haar acteerwerk te omschrijven. 😉

      1. Hahaha, begrijp het helemaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *