Reviews

Review: Before We Go (2014)

poster-beforewegoNa een beroving mist Brooke (Alice Eve) de laatste trein. Ze zit vast in New York zonder geld en een werkende telefoon. Op het station ontmoet ze muzikant Nick (Chris Evans) die haar helpt om thuis te komen. Ondertussen beleven ze een onvergetelijke nacht samen.

Beoordeling
Het grote publiek kent Chris Evans voornamelijk als Marvel held Captain America. Als acteur heeft hij interessante keuzes gemaakt sinds zijn doorbraak met Not Another Teen Movie, denk aan films als Sunshine, Scott Pilgrim vs the World en Snowpiercer. Met Before We Go maakt hij zijn regiedebuut. Het is een charmant, klein filmpje over het opnieuw vinden van liefde na een gebroken hart. Het is ook een film die je eigenlijk al 100 keer hebt gezien, want er is totaal niets vernieuwends aan Before We Go. Maar ach, het is geen straf om deze romance opnieuw te beleven met Evans en Alice Eve. De twee hebben fijne chemistry samen en leveren ook prima acteerprestaties af. De rest van de cast is eigenlijk onbelangrijk.

Ik zou de film zelf geen romcom noemen, want er viel weinig te lachen. Doordat er meer drama in zat voelde het verhaal meer gegrond in de realiteit en ik snapte ook waarom deze mensen langzaam voor elkaar vallen. Tijdens het kijken van Before We Go was ik bang dat Evans een cursus “film maken met shaky cam van Adam Wingard” had gevolgd. Even voor de duidelijkheid: ik haat shaky cam. Ik kreeg het idee dat het een intiem gevoel moest oproepen, alsof we als toeschouwer op straat aan het meekijken waren, maar ik was me alleen maar aan het ergeren aan het bewegende beeld. Gelukkig werd het gaandeweg minder storend. Volgende keer minder shaky cam, Chris. Adam Wingard heeft het ook afgeleerd!

Beoordeling
Before We Go is een charmante film met fijne chemistry tussen Chris Evans en Alice Eve.

rating-3stars


Before We Go is te bekijken via Pathé Thuis.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Inderdaad niks nieuws, maar naar Chris Evans kijken is nooit een straf 😛

 2. Ik ben altijd wel te porren voor dit soort films. Geen haast mee maar deze ga ik zeker nog wel kijken

  1. Zeker wel leuk om een keertje te kijken. 🙂

 3. Zulke films kan ik zeker van genieten, binnenkort maar eens kijken dan 🙂

  1. Veel kijkplezier!

 4. Deze nog niet gezien, maar klinkt wel ok

  1. Ja, dat is het ook wel.

 5. […] Cloverfield Lane; Already Tomorrow in Hong Kong; Barely Lethal; Batman v Superman: Dawn of Justice; Before We Go; Blair Witch; Blue Jay; Bone Tomahawk; The Boss; The Boy; Bridget Jones’s Baby; Captain […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *