cruelintentions-kathryn001In 1999 speelde Sarah Michelle Gellar mean girl Kathryn Merteuil in de film Cruel Intentions, een tienervariant van Dangerous Liasions. De film was een hit en er volgde toen een Sarah-loze prequel met een jonge Amy Adams als Kathryn.

Eerder deze week werd al bekend dat de Amerikaanse zender NBC een pilot aflevering gaat maken van een Cruel Intentions televisie serie. Volgens Deadline wil NBC graag dat Gellar opnieuw de rol van de manipulatieve Kathryn gaat spelen. In de tv versie van Cruel Intentions wil Kathryn controle krijgen over Valmont International en de ziel van Bash Casey, de 15-jarige zoon van haar overleden stiefbroer Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) en Annette Hargrove (Reese Witherspoon).

Volgens Deadline heeft NBC Gellar benaderd, maar is het nog niet duidelijk of ze opnieuw Kathryn zal gaan spelen. Mocht Sarah er wel voor kiezen om haar rol te reprisen, gaat NBC dan ook proberen om Witherspoon te krijgen voor een gastrol? Hoewel Witherspoon nu veel succesvoller is dan Gellar, was zij vorig jaar wel samen met Gellar aanwezig bij de musical parody van Cruel Intentions. Mogelijk heeft Reese ook nog een soft spot voor de film.
cruelintentions-kathrynannetteDit is overigens niet de eerste keer dat er een serie wordt gemaakt van Cruel Intentions. Direct-to-video prequel Cruel Intentions 2, met Adams als Kathryn, begon ooit als serie Manchester Prep.

Zelf vond ik Gellar geweldig als Kathryn, maar ik zit eigenlijk niet te wachten op een Cruel Intentions televisie serie. Misschien is dit wel de carrière boost die Gellar nodig heeft om weer betere rollen te gaan scoren, want na Buffy heeft ze weinig bijzondere rollen gespeeld.

Zou jij de Cruel Intentions serie kijken met Sarah Michelle Gellar als Kathryn?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Ik ben het helemaal met je eens, sowieso al die remakes en reboots mogen dit jaar even verdwijnen. 😛

    1. Yup. In plaats van een serie maken van een 17 jaar oude film mogen ze best iets nieuws gaan bedenken.

  2. Ik zou de serie denk ik wel proberen en na de eerste afleveringen besluiten of ik verder wil kijken.

    1. Als Sarah er in speelt dan ga ik de serie ook proberen. Als Buffy fan moet dat wel uit loyaliteit :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *