De ambitieuze jonge zakenman Lockhart (Dane DeHaan) wordt naar een mysterieuze wellness center in de Zwitserse Alpen gestuurd om Pembroke (Harry Groener), de CEO van het bedrijf, op te halen. Al snel ontdekt hij dat er iets vreemds aan de hand is.

Beoordeling
A Cure for Wellness had veel potentieel, maar na het zien van de film vraag ik me echt af hoe ze het een bioscoop release hebben kunnen geven. Er is zoveel mis met deze film dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Regisseur Gore Verbinski, verantwoordelijk voor de eerste drie Pirates of the Caribbean films, verzandt hier in zijn eigen ambitie. Stijl heeft de beste man wel, want A Cure for Wellness heeft een prachtige gothische uitstraling. Helaas blijft het bij uitstraling. Verbinski creëert hier totaal geen sfeer. De film had zo creepy kunnen zijn, maar is vooral erg saai. Het is echt bizar dat deze thriller 146(!) minuten duurt. Je zou er drie kwartier uit kunnen knippen en het maakt werkelijk geen hol uit voor het plot. Als je ooit in je leven een film hebt gezien dan is het al snel duidelijk dat er iets aan de hand is met het water. Toch voelen ze de noodzaak om het 2 uur lang voor je uit te spellen.

Het is ook best een straf om deze 146 minuten Dane DeHaan te moeten volgen. Hij speelde eerder prima in Chronicle, maar is niet in staat om een film als A Cure to Wellness te dragen. Sommige acteurs kunnen slecht materiaal beter maken en dat lukt DeHaan hier niet. Jason Isaacs is lekker campy als de directeur van de wellness center.

Conclusie
A Cure for Wellness is a cure for insomnia.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *