Hollywood is een belangrijke vrouw kwijt. Nora Ephron is afgelopen dinsdag overleden op 71-jarige leeftijd. Zij was de vrouw achter films als When Harry Met Sally, Sleepless in Seattle, You’ve Got Mail en Julie & Julia. Maar Ephron was meer dan alleen die vrouw die romantische films maakte. Zij was een journaliste die schreef voor the New York Post en Esquire. Ze schreef boeken. Ze was een editor van the Huffington Post. En ze kreeg in haar leven 3 Oscar-nominaties voor de scripts die ze schreef.

Sleepless in Seattle is één van mijn favoriete romantische films of all time. De film mag dan bijna 20 jaar oud zijn, maar er zijn maar weinig films in het genre waar zoveel oprecht gevoel in zit. Tom Hanks heeft dan ook een prachtige rol. Hij speelt Sam, een weduwnaar met een jonge zoon. Hij doet zijn verhaal op een radio show en raakt daar vele vrouwelijke harten mee, waaronder die van Meg Ryan. Sleepless in Seattle is een klassieker die iedereen gezien moet hebben. Met dank aan Nora Ephron.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *