Reviews

Resident Evil: The Final Chapter (2016) review

Alice (Milla Jovovich) keert terug naar de bron van al haar ellende: the Hive in Raccoon City. Volgens the Red Queen kan alleen Alice de overgebleven overlevenden van de apocalyps redden. Tijdens haar missie komt ze een oude bekende tegen.

Beoordeling
In 2002 ging de eerste Resident Evil film in première. Het was misschien geen goede afspiegeling van de populaire games, maar de film was wel een vermakelijke zit. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en is The Final Chapter de zesde en laatste film in deze franchise. Ik heb de afgelopen jaren braaf alle films gekeken en vind ze van erg wisselende kwaliteit. Naast de eerste film vind ik Extinction en Retribution vermakelijk, maar Apocalypse en Afterlife vind ik matige films. Ook over The Final Chapter ben ik niet zo enthousiast. Aan de ene kant komt het verhaal van Alice full circle en krijgen we antwoorden. Aan de ander kant laat de film bepaalde personages links liggen. Claire Redfield, opnieuw gespeeld door Ali Larter, keert wel terug. Maar wat is gebeurd met haar broer Chris? Of K-Mart? Ada Wong?

De eerste 20 minuten van The Final Chapter vond ik vrij saai, iets wat een Resident Evil film niet hoort te zijn. Ik heb Alice als personage nooit heel boeiend gevonden en in het begin ligt de focus erg op haar. Later treft ze Claire en haar nieuwe bondgenoten en wordt het interessanter en spannender, zeker wanneer ze zich in The Hive bevinden. Milla Jovovich speelt Alice op de automatische piloot. Ook Ali Larter laat zich hier niet van haar beste kant zien, terwijl ze normaal een prima actrice is. Ruby Rose is waarschijnlijk gecast vanwege haar populariteit, maar krijgt hier niet veel te doen helaas.

Conclusie
Resident Evil: The Final Chapter sluit het verhaal van Alice af, maar is een onbevredigend einde van de franchise.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik weet nog dat ik ooit de eerste drie heb gezien. Waren wel lachen, maar blijkbaar hebben ze weinig indruk op me gemaakt. Wist niet dat dit alweer het laatste deel was!

    1. Ze zijn ook makkelijk te vergeten. Ik moest even op wiki lezen hoe de laatste was afgelopen voordat ik aan deze begon 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *