De Academy Awards zijn vannacht uitgereikt en de show werd dit jaar opnieuw gehost door Ellen DeGeneres. Bekijk haar openingsmonoloog hier:

12 Years a Slave won Best Motion Picture of the Year, maar het was niet 12 Years-regisseur Steve McQueen die het beeldje voor Best Achievement in Directing mee naar huis mocht nemen. Nee, die award ging naar Alfonso Cuarón voor Gravity. Ik voorspelde al eerder dat Cuarón zou winnen en dat die winst dit jaar niet gekoppeld zou zijn aan de beste film. Ik ging alleen voor de verkeerde film, namelijk American Hustle en niet 12 Years a Slave.

Zoals verwacht gingen de Oscars voor Best Performance by an Actor in a Leading Role en Best Performance by an Actor in a Supporting Role naar de mannen van Dallas Buyers Club, Matthew McConaughey en Jared Leto. Cate Blanchett mocht dit jaar haar 2e Oscar in ontvangst nemen, nu voor Best Performance by an Actress in a Leading Role voor Blue Jasmine. En Lupita Nyong’o won voor 12 Years a Slave de Oscar voor Best Performance by an Actress in a Supporting Role.

Bekijk alle winnaars van de 86th Annual Academy Awards op IMDB.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *