De 100e aflevering van Glee wordt binnenkort in Amerika uitgezonden. Om deze milestone te vieren, besteden we extra  aandacht aan de muzikale serie. Vorige week keken we naar de top 10 slechtste afleveringen van Glee en vandaag is het glas halfvol en kijken we naar de 10 beste afleveringen van de afgelopen 5 seizoenen.

Pilot (#1.01)
glee-pilotHet is lastig om een goede pilot te maken. Alle personages moeten geïntroduceerd worden en probeer dat maar op een organische manier te doen. Soms duurt het even voordat een serie zijn draai heeft gevonden. Bij Glee is dit niet het geval, want de pilot aflevering is ook meteen één van de sterkste afleveringen tot nu toe. Het geheel ziet er vrolijk uit, de humor is scherp, de muziek aanstekelijk en cast is top.

Journey to Regionals (#1.22)
glee-journeytoregionalsGlee sluit het seizoen af met één van de meest emotionele afleveringen tot nu toe. Het is tijd voor Regionals en New Directions doet een geweldige Journey medley, inclusief een effectieve reprise van Don’t Stop Believin’. Finn (Cory Monteith) vertelt Rachel (Lea Michele) dat hij van haar houdt. Quinn (Dianna Agron) bevalt van dochter Beth. En New Directions neemt afscheid van Mr. Schue (Matthew Morrison) na het verliezen van de competitie.

Duets (#2.04)
glee-duets“Duets” is één van de luchtigste afleveringen van Glee, waarin de Glee clubbers in duo’s strijden om een etentje bij Breadstix. Rachel en Finn, overtuigd van hun winst, besluiten de boel te saboteren om Sam (Chord Overstreet) en Quinn te laten winnen. En dat doen ze door een hilarisch foute performance van With You I’m Born Again. Ook de andere duetten in deze aflevering zijn zeer de moeite waard.

Born This Way (#2.18)
glee-bornthiswayZelf acceptatie staat centraal in “Born This Way”. En Glee gaat er, voor hun doen dan, subtiel mee om. Rachel wil een neuscorrectie ondergaan en Emma (Jayma Mays) worstelt met haar obsessief compulsieve stoornis. Plus, Kurt (Chris Colfer) keert eindelijk terug naar New Directions!

Mash Off (#3.06)
glee-mashoffSinds Santana (Naya Rivera) , Mercedes (Amber Riley), Sugar (Vanessa Lengies) en Brittany (Heather Morris) hun eigen glee club hebben gevormd, genaamd the Troubletones, lopen de spanningen hoog op. Tijd voor uh.. friendly competition? Een leuk idee dat snel uit de hand loopt. Santana is zeer competitief wat er toe leidt dat een gefrustreerde Finn haar out op school. Naya Rivera schittert in deze aflevering. Daarnaast bevat “Mash Off” een paar van de beste nummers van het derde seizoen.

Hold on to Sixteen (#3.08)
glee-holdontosixteenSam is terug! En net op tijd voor Sectionals! Rachel is geschorst en Santana, Mercedes, Sugar en Brittany hebben zich op hun eigen glee club gestort. New Directions komt dus leden tekort om deel te nemen aan de competitie. Finn en Rachel zoeken Sam op en ook de leden van de band worden gevraagd om mee te doen. Tina (Jenna Ushkowitz) en Mike (Harry Shum Jr.) mogen voor de afwisseling lead zingen tijdens een competitie(!) en de aflevering sluit af met Glee klassieker We Are Young.

Heart (#3.13)
glee-heart“Heart” is één van de leukste en meest vrolijk ogende Glee afleveringen. Het is Valentijnsdag en Sugar nodigt iedereen uit voor een feestje. Omdat iedereen een date moet hebben voor het feestje, strijden Artie (Kevin McHale) en Rory (Damian McGinty) om Sugars hart. De aflevering introduceert Glee Project co-winnaar Samuel Larsen als Joe, het nieuwste lid van de God Squad, bestaande uit Quinn, Sam en Mercedes. En de aflevering eindigt met Blaine (Darren Criss) en Kurt die Love Shack zingen tijdens het V-day feestje.

Nationals (#3.21)
glee-nationalsNew Directions win Nationals! Ze zetten een geweldige show neer met Paradise by the Dashboard Light als mijn persoonlijke favoriet. Vervolgens worden de glee clubbers een keer warm onthaald op hun school in plaats van met slushies in hun gezicht. Tot slot wint Mr. Shue de prijs voor ‘Leraar van het jaar’. Okay, dat laatste is natuurlijk ongeloofwaardig, maar de hele aflevering is een behoorlijke tranentrekker.

Sadie Hawkins (#4.11)
glee-sadiehawkinsTina, hopeloos verliefd op Blaine, wil een Sadie Hawkins dance organiseren, zodat zij Blaine kan vragen om haar date te zijn. Dit loopt natuurlijk slecht af, want 1) Blaine valt niet op vrouwen en 2) hij heeft een oogje op Sam die weer een relatie heeft met Brittany. Maar er zijn wel een aantal leuke performances met als hoogtepunt No Scrubs van TLC, uitgevoerd door de mannelijke New Directions leden.

The Quarterback (#5.03)
glee-thequarterbackNa het overlijden van Cory Monteith in juli 2013, presenteerde Glee met “The Quarterback” een mooie tribute aan de acteur en zijn personage Finn Hudson. Seasons of Love van Rent is de perfecte keus voor de opening van deze emotionele aflevering. Als Glee fan is het moeilijk om geen traantje te laten bij het zien van deze aflevering.

Wat zijn jouw favoriete Glee afleveringen?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *