Na haar ontsnapping uit een psychiatrische instelling in Estland, doet Esther (Isabelle Fuhrman) zich voor als de vermiste dochter van een rijk Amerikaans gezin. Hoewel vader (Rossif Sutherland) dolblij is dat Esther terug is, ziet de rest van de omgeving gaten in haar verhaal.

Beoordeling
Orphan (2009) met Vera Farmiga was een aardige horrorfilm met een goede twist. Is een prequel na zo’n lange tijd nodig? Nee, niet bepaald. Toch kreeg Orphan: First Kill vrij positieve recensies wat mijn nieuwsgierigheid heeft gewekt.

Wat we van het origineel weten is dat Esther geen kind is, maar een volwassen vrouw met een hormoonafwijking waardoor ze eruit ziet als een 9-jarige. Daarnaast zagen we ook dat deze dame behoorlijke moordlustige neigingen heeft. Eén van de uitgangspunten van deze prequel is verklaren hoe Esther in Amerika terecht is gekomen als ze eerder in Estland opgesloten zat in een instelling. Op zich komt First Kill met een redelijke verklaring, maar hebben we het echt nodig? De film is zo over de top (op een goede manier) dat je wel wat suspension of disbelief nodig hebt. Zo moet je er ook niet teveel over nadenken dat Isabelle Fuhrman nu veel te oud is om Esther te spelen. Ze proberen dat creatief op te lossen door o.a. met perspectief te spelen, maar echt geloofwaardig is het niet. Al kan ik de moeite die ze erin hebben gestoken wel waarderen.

Op een gegeven moment vond ik First Kill wel een beetje saai worden. Het leek teveel op de originele Orphan. Gelukkig zorgt een verrassende twist ervoor dat we niet dezelfde paden blijven bewandelen. Deze twist maakte de film ook een stuk leuker om naar te kijken. Maar het feit dat First Kill een prequel is zorgt er wel voor dat we weten hoe de film gaat aflopen en dat maakt het minder spannend.

Fuhrman doet haar best als Esther. Ze stapt weer makkelijk in haar oude rol alsof er geen 13 jaar voorbij is. Grote aanwinst voor de film is Julia Stiles (10 Things I Hate About You) als de matriarch van het gezin. Ze geeft zich goed over aan het gestoorde plot. Graag meer Stiles in films, please! Zij verdient meer succes dan ze nu heeft.

Conclusie
Orphan: First Kill is heerlijk over de top.


Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *