Na alle bovennatuurlijke horrorfilms van de afgelopen jaren vind ik het wel weer tijd voor een nieuwe horrortrend. Mijn voorkeur gaat uit voor de terugkeer van de slasher. Het is alweer 20 jaar geleden dat Scream de slasher nieuw leven in blies dus ik vind het wel tijd voor een comeback.

Helaas signaleer ik de laatste tijd een hele andere en erg verontrustende trend: clowns. Ik hou niet van clowns! Volgens mij heb ik trauma’s opgelopen toen ik op te jonge leeftijd It had gekeken. Hier de clown films die we de komende tijd kunnen verwachten:

31
Met: Malcolm McDowell, Sheri Moon Zombie, Lew Temple
Eerder deze week verscheen de trailer voor de nieuwe Rob Zombie horrorfilm 31 online. Vijf kermismedewerkers worden ontvoerd en gedwongen om een spelletje genaamd ’31’ te spelen. Ze moeten de komende 12 uur zien te overleven, maar een groep moordlustige clowns maakt dit niet makkelijk.

Clown
Met: Andy Powers, Laura Allen, Peter Stormare
Voor het verjaardagsfeestje van zijn zoontje verkleedt Kent (Andy Powers) zich als clown. Tot zijn grote schrik krijgt hij zijn clownspak inclusief neus niet meer af en verandert hij in een monster dat kleine kinderen eet. Clown begon als fake trailer voor een film die zogenaamd werd gemaakt door Eli Roth. Toen Roth dit zag nam hij contact op met regisseur Jon Watts en besloten ze om de film echt te maken. Bedankt, Eli?

It
Met: Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher
Pennywise gaat hele nieuwe generaties traumatiseren, want er komt een remake van It. Djeezus, wie bedenkt dit soort dingen?! Bill Skarsgard, zoon van Stellan, gaat Pennywise spelen en casting is in volle gang om de Losers Club samen te stellen. Arme kinderen…

Welke nachtmerrie is erger: zelf in een clown veranderen of opgejaagd worden door moordlustige clowns?

Tags: ,

13 Comments

 1. Jacqueline

  19 juni 2016 at 08:53

  Ik heb een dikke fobie voor clowns, dus no thank you haha. Al denk ik dat (gelukkig) maar een van deze films (It natuurlijk) de Nederlandse bioscopen zal zien en hopelijk blijft het daarbij. 😛

  1. Gwen

   19 juni 2016 at 19:41

   Haha ik hoop ’t ook! En dat deze clown trend snel weer voorbij is!

 2. Nostra

  19 juni 2016 at 20:27

  Ik kan me It ook nog erg goed herinneren…beep, beep Richie! Je weet dat ik deze films niet ga kijken, maar ergens wil ik de originele It wel weer eens opnieuw zien 🙂

  1. Gwen

   21 juni 2016 at 16:45

   Waarom wil je jezelf dat weer aandoen, Nostra! 😉

 3. Paul

  19 juni 2016 at 22:43

  Ik heb echt een gruwelijke hekel aan clowns. Ik mag ze niet. Ze zijn irritant, onnatuurlijk en lelijk. Daarom zijn ze perfect voor in een horrorfilm. It is natuurlijk de bekendste gok ik zo, maar die clown in Poltergeist is ook angstaanjagend! Brrrrr…

  Ik ben het trouwens helemaal met je eens dat de slasher terug moet komen!

  1. Gwen

   21 juni 2016 at 16:48

   Nou vooruit, om de zoveel tijd mag er een clown in een horrorfilm. Als de slasher maar weer terugkomt :p

 4. De Protagonisten (m)

  20 juni 2016 at 17:59

  Door It kan ik nooit meer normaal naar Clows kijken. Als ik dan mag kiezen verander ik liever zelf in een clown 🙂

  1. Gwen

   21 juni 2016 at 16:49

   Dapper dat je deze keuze durft te maken. Ik kan niet kiezen. Beide opties zijn te erg haha

 5. Riinyosa81

  21 juni 2016 at 15:36

  The Devil’s Rejects vind ik zelf nog steeds één van de betere horrorfilms maar ondanks dat Rob Zombie dit niveau later nergens meer gehaald heeft ben ik toch erg benieuwd naar 31.

  Clowns zijn cool omdat ze eng zijn en je de stuipen op het lijf jagen. K*tclowns hahaha

  1. Gwen

   21 juni 2016 at 16:52

   Ik heb of The Devil’s Rejects of House of 1000 Corpses geprobeerd te kijken, maar het spreekt me niet. Zijn films ogen mij te smerig haha

   1. Paul

    22 juni 2016 at 12:04

    Oh, maar dat zijn toch echt wel briljante horrorfilms hoor. Tenminste, dat vind ik. Ik hoop toch dat je er een keertje aan toekomt en dan ben ik wel benieuwd naar jouw mening. 🙂

    1. Gwen

     27 juni 2016 at 20:00

     Voor jou ga ik de films nog een kans geven!

 6. […] Birthday to Me” (#2.04) • Review: Orange is the New Black – seizoen 4 • Nieuwe horrortrend: clowns?! • Netflix aanrader – The Raid 2: Berandal (2014) • Scream: Mr. Branson is terug in […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *