poster-tallmanCold Rock, VS, is een voormalig mijnstadje. Sinds het sluiten van de mijn wordt Cold Rock gekenmerkt door armoede en de verdwijning van meerdere kinderen uit het gebied. De bewoners geven de schuld aan een figuur genaamd the Tall Man. Weduwe Julia Denning (Jessica Biel) woont samen met haar zoontje David in Cold Rock, waar ze werkzaam is als verpleegster. Op een avond verdwijnt David en doet Julia er alles aan om haar zoontje terug te krijgen uit handen van the Tall Man.

The Secret is de eerste Engelstalige film van de Franse filmmaker Pascal Laugier, bekend van de horrorfilm Martyrs. Laugier lijkt met The Secret voor een luchtigere opvolger te hebben gekozen en de film lijkt op het eerste gezicht dan ook op een standaard horror film. Maar dat is het niet. En meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt. The Secret, ook bekend onder de originele titel The Tall Man, is net als The Cabin in the Woods een film waar je beter niet teveel over kan weten. Je moet je gewoon laten verrassen.

En veel mensen zullen ook verrast worden door Jessica Biel. De film geeft haar de kans om te tonen wat ze allemaal in huis heeft. Vaak genoeg, en onterecht in mijn ogen, wordt gedacht dat Jessica een slechte actrice is, maar dat is ze helemaal niet. Eerder was ze een uitstekende, sympathieke final girl in The Texas Chainsaw Massacre. In The Secret geeft ze een sterke emotionele performance en ze weet de film dan ook goed op haar schouders te dragen. Hopelijk leidt deze film tot betere rollen voor Biel. De rest van de cast is niet zo bijzonder. Al zullen genre fans de aanwezigheid van Jodelle Ferland (Silent Hill) en William B. Davis (Cigarette Smoking Man van The X-Files) wel kunnen waarderen.

The Secret is een originele en spannende film met een mooie rol voor Jessica Biel.

rating-4stars


Deze recensie is eerder verschenen op becoolsodapop.nl onder de originele titel The Tall Man.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

    1. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Denk dat veel mensen de “twist” niet kunnen waarderen.

  1. Deze heb ik al die tijd genegeerd maar ik zal hem eens toevoegen aan mijn watchlist. Ben geen fan van Biel maar ik ga deze proberen

    1. Hmmm dan weet ik niet of je deze film zal waarderen. Ik ben wel fan van Biel en dat helpt. Maar het uitgangspunt van de film is het bekijken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *