Door alle hectiek deed ik vorig jaar niet mee aan de verschillende challenges die door filmblog land zwerven. Dit jaar doe ik wel mee aan twee challenges, namelijk de Blindspot challenge van De Filmkijker en Movie Bingo van Reviews & Roses.

Blindspot challenge
Ook al ben je een filmliefhebber met een filmblog, het kan nog steeds gebeuren dat je bepaalde (moderne) klassiekers of populaire films gemist hebt. De Blindspot challenge is een goede stok achter de deur om deze films toch te bekijken. De bedoeling is om twaalf films te kiezen die je nog nooit hebt gezien en waarvan je het gevoel hebt dat je die eigenlijk hoort te hebben bekeken. Ik heb gekozen voor 12 bekende titels die op Netflix te vinden zijn:

1. 12 Years a Slave (2013)
2. American Hustle (2013)
3. Fatal Attraction (1987)
4. Her (2013)
5. The Hurt Locker (2008)
6. No Country for Old Men (2007)
7. Roman Holiday (1953)
8. Rosemary’s Baby (1968)
9. Swingers (1996)
10. Taxi Driver (1976)
11. Trainspotting (1996)
12. Up in the Air (2009)

Movie Bingo
Movie Bingo is bedacht door Jessica van Reviews & Roses en geïnspireerd door de Boekenbingo van Madelon van The Book Diaries. Je moet in een jaar tijd proberen om je kaart vol te krijgen. Er zijn maar 2 regels:

1. Elke film mag voor slechts één vakje gebruikt worden;
2. Wanneer je eenmaal een film hebt ingevuld, mag je jouw keuze niet meer veranderen.

Ik zal jullie dit jaar regelmatig op de hoogte houden over de stand van zaken!

Aan welke challenges doe jij mee dit jaar?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

17 reacties

 1. Leuk Gwen. Voor je Blindspots heb je er een paar mooie titels op staan, al had ik je American Hustle niet aangeraden. Dat is gelijk een ezelsbruggetje, want die zou ik op de Bingo van Jessica invullen in het vakje ‘hele slechte film’. Benieuwd of jij dat uiteindelijk ook vindt, al hoop ik natuurlijk van niet.

  Onze Blindspots komen vrijdag online en om eerlijk te zijn kende ik de bingokaart van Jessica nog niet. Wel heel leuk.

  1. Haha ik kijk American Hustle voor Adams en Cooper en als het niets is dan kan ik het inderdaad invullen op de bingo kaart 😀

   Ben benieuwd naar jullie blindspots!

 2. Ik heb Trainspotting ook in de blindspot challenge staan én zelfs al gekeken. Toffe film wel! Verder heb ik alleen No Country For Old Men en Up In The Air gezien.

  1. Goed bezig! Ik hoop dit weekend te beginnen aan mijn eerste blindspot film 🙂

 3. Interessant lijstje en films die ik allemaal heb gezien. Her is één van m’n favoriete films, ben erg benieuwd wat jij er van vindt. Mijn blindspot lijstje is al beschikbaar 🙂

  Denk dat ik aan het einde van het jaar het bingo lijstje in ga vullen om te kijken of het gehaald heb…met de aantallen die ik zie zou dat toch moeten lukken.

  1. Na alle goede verhalen ben ik ook zeer benieuwd naar Her. Geen idee waarom ik het nog niet gezien heb.

   Ik denk ook wel dat het je gaat lukken. 😉

 4. Jaaaaa wat leuk dat je meedoet met de Movie Bingo! 😀

  Ik heb Up in the Air ook op mijn Blindspot lijstje staan en toevallig vandaag gekeken. :p

  1. Tuurlijk doe ik mee! 😀

   Goed bezig! Ik heb nog niets gezien. :S

 5. Her vond ik echt een hele mooie film! Zelf doe ik ook een Blindspot Movie Challenge, al verwacht ik na vorig jaar (ik zag 5 van de 12 films) niet al te veel meer van mezelf :p

  1. Haha het zal je vast lukken om er dit jaar meer dan 5 te kijken. 😉 Succes! 😀

 6. Geen challenges voor mij dit jaar, maar ik heb wel een aantal doelen. Dus ja, eigenlijk ook weer wel. Ik heb een paar klassiekers die ik dit jaar echt wil zien. Daaronder Trainspotting en Apocalypse Now.

  1. Haha ja toch een soort challenge dan! Apocalypse Now heb ik ook nog niet gezien.

 7. Nou, ik ga ook aan de blindspot meedoen, maar door extreme drukte laat mijn lijstje toch nog even op zich wachten.

  Je hebt met 12 Years a Slave, No Country for Old Men, The Hurt Locker en Taxi Driver een aantal prachttitels geselecteerd. Sommige films moet ik ook nog zien. American Hustle vond ik als enige echt matig, Trainspotting is niet echt mijn type film maar voor veel liefhebbers wel een goede dosis filmplezier:)

  1. Trainspotting is ook niet mijn type film, maar nu de sequel eraan komt, moet ik de film maar eens een kans geven 😉

 8. Ik moet ook maar eens met de blindspot challenge beginnen, want ik zie in jouw lijst een aantal films staan die ik ook (schaam schaam) nog steeds niet heb gezien! Ik ben vooral heel benieuwd naar 12 Years a Slave en Roman Holiday. No Country for Old Men ben ik ooit aan begonnen, maar vond ik zo ontzettend saai dat ik hem na een half uur heb uitgezet. Dit was echter wel voor mijn filmblog tijd, dus misschien moet ik hem nog een keer een kans geven 😉

  1. Haha ja, ik herken dat schaam schaam gevoel :p Ben benieuwd of het je gaat lukken om een keer door No Country for Old Men heen te komen!

 9. […] watchlist bijhouden, vriendjes maken en je eigen lijstjes maken. Hieronder een voorbeeldje: mijn Blindspot Challenge lijst. Ik heb trouwens nog steeds geen enkele film van mijn lijst gekeken. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *