Snoochie boochies! Kevin Smith trekt de View Askewniverse weer open en dit keer voor een Mallrats sequel! Mallrats, de tweede film van Smith, werd in 1995 uitgebracht. Hoewel de film geen groot succes was, heeft het wel een bepaalde cult status bereikt. Mallrats gaat over TS (Jeremy London) en Brodie (Jason Lee) die gedumpt worden door hun vriendinnen, respectievelijk gespeeld door Claire Forlani en Shannen Doherty, en vervolgens de dag doorbrengen in een winkelcentrum waar ze o.a. Jay (Jason Mewes) en Silent Bob (Smith) tegen het lijf lopen.

mallrats-brodietsOndanks het geringe succes van zijn laatste twee films, Red State en Tusk, laat Smith zich hierdoor niet weerhouden en is hij druk bezig met het maken van nieuwe films waaronder Clerks III.

Smith heeft tijdens een radio show bevestigd dat een Mallrats sequel in de maak is:

“Lately I’ve been doing this thing where I’m like, ‘Do you want to do what’s good for your career, or do you just want to have fun?’ Nobody’s clamoring for a Mallrats sequel, but I would love to make one. It’s been like 20 years.”

Misschien zit niemand echt te wachten op een Mallrats sequel, maar als fan van de film zou ik het niet erg vinden om Brodie en TS weer eens te zien. Brodie is één van mijn favoriete personages uit de View Askewniverse die we voor het laatst in Jay & Silent Bob Strike Back hebben gezien. TS is alleen in Mallrats zelf te zien. Naast Lee, London, Doherty, Forlani, Mewes en Smith zelf waren ook Michael Rooker, Joey Lauren Adams, Ethan Suplee en Ben Affleck te zien in de komedie. Ik ben benieuwd welke personages zullen terugkeren in Mallrats 2.

Kijk jij uit naar een Mallrats sequel?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik las inderdaad dat Kevin Smith dit van plan was en ik noem dat heel erg goed nieuws! Mallrats is ook één van mijn favorieten uit de befaamde cyclus en ik kijk hier wel naar uit. Meer nog dan naar Clerks III alhoewel ik me prima heb vermaakt met het tweede deel (die epic discussie over Star Wars vs Lord of the Rings!).

    Het lijkt me moeilijk om alle acteurs weer bij elkaar te krijgen (zie het Affleck namelijk al niet doen) hoop ik wel dat Ethan Suplee terugkeert. It’s a sailboat!

    1. Ik denk dat Affleck niet terugkeert. Rumor has it dat hij geen buddies meer is met Smith. Maar de rest van de cast is niet heel succesvol dus ik denk dat ze best wat mensen terug kunnen krijgen, zoals Suplee. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *