In januari draait er een nieuwe Scream film in de bioscoop. Sidney, Gale en Dewey zijn weer terug! En Ghostface? Die is natuurlijk ook van de partij.

Hoewel Scream mijn favoriete film is, was zelfs ik sceptisch over een vijfde deel. Het is inmiddels tien jaar sinds Scream 4. Die film was niet zo’n groot succes. Ik heb het gevoel dat het momentum voorbij is. Maar toch ben ik stiekem wel heel benieuwd naar deze nieuwe Scream. Sorry, ik kan er niets aan doen: ik blijf een zwak houden voor deze horror reeks.

Ligt het aan mijn nostalgie of ziet deze trailer er goed uit? De opening van de trailer is een mooie homage aan de opening van de originele film. Vermoedelijk wel met een twist, want ik denk dat Jenna Ortega het hier in tegenstelling tot Drew Barrymore wel overleeft. Waarom zou Dewey het anders hebben over 3 aanvallen en niet over 3 moorden? Overigens denk ik al sinds zijn casting dat Jack Quaid de killer is, wat totaal nergens op gebaseerd is hoor. In de trailer zien we wel dat hij aangevallen wordt, maar er kan net zo goed opnieuw een 2e killer zijn.

Geen remake
Goed om te weten: hoewel Scream 5 gepromoot wordt als Scream is de film geen remake/reboot, maar een gewoon een sequel. Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette en Marley Shelton (deputy Judy Hicks uit deel 4, nu Sheriff) keren terug. Nieuwe gezichten zijn naast Jenna Ortega (The Babysitter: Killer Queen) en The Boys-acteur Jack Quaid onder andere Dylan Minnette (13 Reasons Why), Kyle Gallner (Jennifer’s Body) en Mason Gooding (Love, Victor).

Scream staat gepland voor een release op 20 januari 2022.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *