Gisteren werden de Golden Globes uitgereikt. Helaas waren er niet veel bijzonderheden, in ieder geval niet voor mij. Geen award voor Ryan Gosling of Johnny Galecki bijvoorbeeld.

The Descendants en hoofdrolspeler George Clooney wonnen respectievelijk Beste Drama Film en Beste Drama Acteur. Een vergelijkbaar verhaal in de Comedy of Musical categorie. The Artist en hoofdrolspeler Jean Dujardin wonnen in die categorie de awards voor Beste Film en Acteur. Bij de vrouwen ging Meryl Streep naar huis met het beeldje voor Beste Drama Actrice voor The Iron Lady en Michelle Williams won in de Comedy of Musical categorie voor My Week With Marilyn. Octavia Spencer (The Help) en Christopher Plummer (Beginners) wonnen een Globe voor Beste Bijrol.

Verrassend was de winst voor Martin Scorsese voor Beste Regisseur voor Hugo. Woody Allen mocht een beeldje mee naar huis nemen voor zijn script voor Midnight in Paris.

Wat de televisie awards betreft was Homeland de “grote” winnaar. Homeland werd verkozen tot Beste Drama Serie en hoofdrolspeelster Claire Danes tot Beste Actrice in een Drama Serie. Kelsey Grammer won voor Boss de Globe voor Beste Acteur in een Drama Serie. Modern Family won eindelijk Beste Comedy Serie. Matt LeBlanc (Episodes) en Laura Dern (Enlightened) gingen er vandoor met de prijzen voor de Beste Acteurs in een Comedy Serie. De Globes voor Beste Bijrollen waren wat beter verdeeld wat mij betreft. Peter Dinklage won voor Game of Thrones en Jessica Lange zeer verdiend voor American Horror Story.

Bekijk de lijst met alle winnaars en genomineerden op IMDB.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *