House on Haunted Hill, de remake ja, is één van mijn favoriete horror films. De film heeft een hoog entertainment gehalte met dank aan een geweldige Geoffrey Rush. Rush lijkt veel plezier te hebben met zijn rol en is heerlijk over de top. Hij krijgt goed tegenspel van onze eigen Famke Janssen als zijn bitchy vrouw.

De credits van de film zijn erg creepy gedaan. Normaal ben ik niet zo’n fan van credits aan het begin van de film. Zeker als de namen niet over de film zelf te zien zijn, maar in een aparte sequence, zoals bij House on Haunted Hill. Daarnaast is het bij horror films vaak extra jammer, omdat je aan de volgorde van de acteurs al vaak kan zien wie er snel doodgaan. Maar goed, de opening credits van HoHH kan ik dus wel waarderen. Creepy muziekje, creepy lettertype, creepy plaatjes. Deze screencaps doen de credits niet eens eer aan! Bekijk de volledige opening credits sequence op YouTube.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *