The Stanford Prison Experiment trailer

Zo’n 43 jaar na The Stanford Prison Experiment zien film- en televisiemakers dit experiment nog steeds al een aantrekkelijk concept voor een nieuwe productie. In 2001 kregen we Das Experiment met Moritz Bleibtreu in de hoofdrol, een uitstekende Duitse film die gebaseerd is op The Stanford Prison Experiment. In 2010 kregen we een Amerikaanse remake van de film, genaamd The Experiment, met Adrian Brody en Forest Whitaker in de hoofdrollen (zie Netflix). Ook is dit bekende experiment voorbij gekomen in een aflevering van Veronica Mars.

Omdat we er blijkbaar niet genoeg van kunnen krijgen komt dit jaar, in ieder geval in Amerika, een nieuwe film uit gebaseerd op het experiment met de simpele titel: The Stanford Prison Experiment. Voor wie niet bekend is met dit experiment: 24 mannelijke studenten worden in een nep gevangenis situatie gezet voor onderzoek. De helft van de studenten krijgt de rol van de gevangene toegewezen en de andere studenten krijgen de rol van bewaker. Helaas liep dit experiment niet zo goed. Bekijk hieronder de trailer voor de film:

In The Stanford Prison Experiment zien we onder andere acteurs Billy Crudup, Michael Angarano, Olivia Thirlby en Ezra Miller. De film draait vanaf 17 juli in de Amerikaanse bioscopen. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland te zien is.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *