In #throwbackthursday kijken we naar acteurs die uit de spotlight verdwenen zijn. Vanwege het monster succes van Jurassic World staat vandaag Ariana Richards centraal die de rol van Lex Murphy speelde in Jurassic Park.

arianarichards001Het filmen van Jurassic Park begon in augustus 1992, een paar weken voor Ariana’s 13e verjaardag. Ondanks haar jonge leeftijd was Jurassic Park niet haar eerste film. Zij had al meerdere projecten op haar cv staan, waaronder Tremors met Kevin Bacon en Fred Ward. Ook speelde zij in Switched at Birth, een miniserie die werd genomineerd voor een Emmy.

Na Jurassic Park heeft Ariana nog in een aantal films gespeeld, waaronder in de coming of age film Angus met George C. Scott en Kathy Bates. Zij speelt de knappe Melissa, het vriendinnetje van de populaire Rick (James van der Beek). Hoofdpersoon Angus (Charlie Talbot) is verliefd op haar, maar durft niets te zeggen omdat hij gepest wordt door Rick. Ariana speelde verder in een aantal TV films en ze had een klein rolletje in The Lost World: Jurassic Park, waarin ze opnieuw te zien was als Lex. Haar laatste credit was een rol in Tremors 3 uit 2001 tot zij in 2013 in de TV film Battledogs speelde over een weerwolf virus dat zich verspreidt in New York.

Dat Ariana nog in Battledogs heeft gespeeld is verrassend, want zij is al jaren succesvol aan het werk als kunstenares. Haar schilderijen zijn te zien op haar officiële site: galleryariana.com. Ook is Ariana te vinden op Twitter:

arianarichards002

Entertainment Tonight sprak laatst met de nu 35-jarige Ariana. Bekijk het filmpje hier:

Dat Ariana Richards als actrice niet meer in de spotlight staat lijkt haar eigen keuze te zijn geweest. In vergelijking met veel kindsterretjes heeft zij een succesvolle carrière op kunnen bouwen, maar dan als kunstenares.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Leuk om te lezen dat ze nu een succesvolle kunstenares is.

  2. Interessant om te lezen, zo’n “where are they now” 🙂

  3. Leuk artikel. Ik betrap me er ook vaak op dat ik regelmatig tijdens het bekijken van een oudere film de tablet erbij pak om te zien wat er van de sterren van weleer terechtgekomen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *