Review: Demolition (2015)

poster-demolitionNa het overlijden van zijn vrouw probeert de afgestompte Davis (Jake Gyllenhaal) zijn leven weer op te bouwen. Hij komt in contact met klantenservice medewerker Karen (Naomi Watts) en haar zoon Chris (Judah Lewis) na het schrijven van een klachtenbrief en ontwikkelt een onverwachte band met de twee.

Beoordeling
Regisseur Jean-Marc VallΓ©e had de afgelopen jaren succes met Dallas Buyers Club en Wild. Nu is hij terug met Demolition, een verhaal over rouw. Iedereen rouwt op z’n eigen manier en Demolition laat zien dat hoofdpersoon Davis eerst letterlijk zijn oude leven moet afbreken om weer verder te kunnen. Doordat Davis zo afgestompt is liet de film mij eigenlijk maar koud en vond ik het zelfs een beetje saai. Zijn vriendschap met Karen kwam in mijn ogen niet zo goed uit de verf, maar zijn vriendschap met haar zoon Chris werd beter neergezet.

Jake Gyllenhaal is al jaren lekker bezig, denk aan zijn rollen in films als Nightcrawler en Enemy, en in Demolition speelt hij opnieuw een fantastische rol. Naomi Watts heeft niet veel om mee te werken en raakt al snel op de achtergrond. Nieuwkomer Judah Lewis maakt indruk en hopelijk gaan we nog meer van deze jonge acteur horen. Chris Cooper speelt een prima bijrol als de schoonvader van Davis.

Conclusie
Demolition is zeker het bekijken waard voor Jake Gyllenhaal, maar wist mij als film niet te pakken doordat de hoofdpersoon zo afgevlakt is.

rating-3stars

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *