Emotionele reacties blogathon

EmotionelereactiesblogathonNa het succes Vijf Zintuigen Blogathon van de Filmkijker, heeft nu ook de Filmliefhebber een blogathon georganiseerd, namelijk de Emotionele Reacties Blogathon. De volgende emoties staan tijdens deze blogathon centraal: Verdriet, Angst, Woede, Afkeer en Plezier. Bij elke emotie beschrijft de blogger zijn of haar associatie met een film, serie of een aspect rondom het kopen en kijken van films.

Hieronder vind je mijn vijf keuzes voor de blogathon:

Verdriet
upUp (2009) vind ik één van de betere Pixar films, maar het is ook een film die ik niet graag kijk. Het is mooi om te zien hoe Carl en Ellie elkaar hebben gevonden en dat ze hun leven met elkaar hebben gedeeld. Maar wanneer Ellie overlijdt, grijpt me dat toch elke keer weer aan. En pink ik ook een traantje weg. Als je iemand hebt van wie je houdt dan begrijp je vast wat ik bedoel.

Angst

Ik hou van horrorfilms, maar vind ze niet zo snel eng. Toch werd ik wel angstig toen ik naar The Descent (2005) van Neil Marshall keek. Niet zozeer vanwege de creepy grot monsters, maar vanwege het claustrofobische gevoel dat ik van de film kreeg. De film gaat namelijk over zes vriendinnen die een grot gaan verkennen en vast komen te zitten. Speleologie is duidelijk niets voor mij.

Woede
Films kunnen een hoop plezierige emoties oproepen, maar wanneer een film slecht in elkaar zit dan kan ik wel wat woede voelen. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens het kijken van de romcom Two Night Stand (2014) met Miles Teller en Analeigh Tipton. Hier komt een SPOILER ALERT:

twonightstandIn de film beleven Teller en Tipton een two night stand, nadat Tipton na hun one night stand niet weg kan door een sneeuwstorm. Tegen het einde van de film komt zij erachter dat Teller al een vriendin heeft. Hoewel hij een aanwijzing had gevonden dat zijn vriendin het uit wil maken, is dit nog niet gebeurd en haalt hij met deze one night stand op een passief-agressieve manier naar haar uit. Tipton is natuurlijk boos en gaat weg. Teller kiest uiteindelijk voor Tipton en probeert haar terug te vinden door haar te laten arresteren! Even is ze boos, maar uiteindelijk komt het goed. En toen dacht ik: WTF? Waarom kiest ze voor die loser? Is ze zo wanhopig om een vriend te krijgen dat ze dit soort gedrag accepteert? Is het tegenwoordig romantisch om iemand te laten arresteren? Wie heeft dit bedacht?! Ik word alweer boos als ik hier aan denk!

Afkeer


Bron: ph0enix98.tumbler.com

Bij afkeer moet ik meteen denken aan de manier waarop Cher (Alicia Silverstone) vol afkeer “as if!” zegt in de teen movie classic Clueless (1995). Nu Clueless alweer 20 jaar oud is, vind ik dat “as if!” wel weer een comeback mag maken.

Plezier

Er zijn een aantal films die ik met veel plezier steeds weer opnieuw kan kijken zonder dat de film saai wordt. De eerste film die in mijn hoofd opkomt, die ook nog eens veel plezier uitstraalt, is Empire Records (1995). Een fijne film met een heerlijke soundtrack over jongeren die in muziekwinkel Empire Records werken. De film speelt zich af op één dag, namelijk Rex Manning Day, de dag dat hasbeen popster Rex Manning een bezoek brengt aan de winkel voor een signeersessie. Renée Zellweger, Liv Tyler, Robin Tunney, Ethan Embry en Anthony LaPaglia zijn o.a. te zien in de film.

Paul, bedankt voor het organiseren van deze leuke blogathon!

Een overzicht van de deelnemende blogs vind je op filmliefhebber.com!

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *