The Expendables uit 2010 was een verrassend succes. Deel 2 draait inmiddels in de bioscopen. Dankzij het succes van de films wordt er nu gesproken over een vrouwelijke tegenhanger van The Expendables. Volgens Dark Horizons zijn er al een aantal actrices die bekend zijn met het actie genre in gesprek voor een rol. Welke Expendabelles zouden ze op hun lijstje hebben staan?

Mijn eerste gok was Michelle Rodriguez. Zij brak in 2000 door met haar rol als bokser in Girlfight, maar ze is vooral bekend van The Fast & The Furious films en Resident Evil. Maar natuurlijk hebben we, net als bij The Expendables, oudere belles nodig. Sigourney Weaver heeft dankzij alle Alien films veel ervaring met vechtscenes. Geena Davis doet tegenwoordig niet zoveel meer, maar speelde in de jaren ’90 in The Long Kiss Goodnight en Cutthroat Island. Pam Grier had in de jaren ’70 veel succes met verschillende Blaxploitation films, zoals Coffy en Foxy Brown, maar is bij een wat jonger publiek beter bekend als Jackie Brown uit de gelijknamige Tarantino film. En natuurlijk mag Xena niet ontbreken, of beter gezegd, Lucy Lawless.

Verder zie ik Lucy Liu wel als Expendabelle. Zij was geweldig als O-Ren Ishii in Kill Bill. Milla Jovovich vecht al 5 Resident Evil films met zombies en andere wezens. Rose McGowan kon goed overweg met haar machine gun leg in Planet Terror. Net als bij The Expendables hebben we natuurlijk ook een oud worstelaar nodig. Misschien het liefje van George Clooney, Stacy Keibler?

Hopelijk horen we binnenkort meer over dit ambitieuze project.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *