Ben jij ook iemand die tegen de televisie schreeuwt wanneer de personages in een horrorfilm weer eens domme keuzes maken? Dan moet je Until Dawn eens proberen, een nieuwe horror game die beschikbaar is voor de Playstation 4. Tijdens het spelen krijg jij de kans om betere keuzes te maken. Althans, dat hoop je! De keuzes die jij maakt in het spel kunnen grote gevolgen hebben. Bepaalde keuzes kunnen leiden tot de dood van een personage of misschien wel meerdere personages!

untildawn002Okay, dat klinkt misschien nog niet heel bijzonder, maar Until Dawn oogt als een echte horrorfilm. Het is niet alleen spannend om te spelen, maar ook om naar te kijken. Ik kijk mee terwijl vriendlief aan het spelen is en ik vergeet bijna dat ik naar een game kijk, omdat het verhaal zo spannend is! Maar waar gaat het verhaal eigenlijk over?

“Acht vrienden komen vast te zitten in een afgelegen huis op een berg. Na een paar duistere gebeurtenissen merken ze dat ze niet alleen zijn…

De spanningen binnen de groep lopen al snel op in dit angstaanjagende avontuur. Kruip in de huid van elk van de acht personages en zoek naar aanwijzingen die kunnen leiden naar de identiteit van de moordenaar. Het geavanceerde vlindereffect-systeem berekent de gevolgen van de levenspalende keuzes die je moet maken. Jij bepaalt de loop van het verhaal en het lot van alle personages.”

Nog niet overtuigd? Hier is de trailer van Until Dawn:

Komen een aantal personages je bekend voor? Onder andere Heroes-actrice Hayden Panettiere en Prison Break-acteur Peter Stormare hebben niet alleen hun stemmen geleend aan de personages, maar ook hun uiterlijk!

Ik ben ook van plan om het spel te gaan spelen en ben zeer benieuwd hoeveel personages het einde van de game halen. Ik hoop dat ik tenminste één personage in leven houd! 😉

Durf jij Until Dawn te spelen?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

 1. Ooh, dat klinkt leuk! Wel jammer dat het alleen voor de PS4 is 🙁

  1. Ja, dat is zeker jammer. Het had ook best een pc game kunnen zijn. alleen was de kwaliteit dan misschien niet zo mooi geweest.

 2. Dit is echt een verbluffend sterke game! Een beetje vergelijkbaar met Heavy Rain vanwege dat filmische karakter. Je zou haast kunnen spreken van een interactieve film.

  Nu nog even doorspelen in het holst van de nacht met minimale verlichting. Creepy is de game zeker wel.

  1. Het lijkt idd op een interactieve film! Maaruh.. ik houd de verlichting gewoon aan :p

 3. Nou, ik ben nu hard op weg naar het einde en ik doe mijn stinkende best om een aantal characters te killen 🙂
  Maar het is tot nu toe een geweldige game ondanks dat af en toe de framerate iets te wensen overlaat.

  1. Haha het lijkt me juist knap als iedereen het overleeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *