In januari had ik veel moeite om een top 10 lijstje te maken van de films waar ik naar uitkijk dit jaar. Inmiddels zitten we alweer in juni en hebben we alweer een hoop films gehad (Civil War, Apocalypse, Room, The Revenant, Deadpool!), maar in de tweede helft van 2016 komen er natuurlijk nog meer films uit. Hier mijn top 5:

1. The Girl on the Train
Release datum: 6 oktober
In The Girl on the Train speelt Emily Blunt de gescheiden Rachel, die tijdens haar dagelijkse treinrit van en naar Londen een koppel in de gaten houdt en een mooi droomleven voor de twee bedenkt. Wanneer de vrouw van het stel, Megan (Haley Bennett), verdwijnt, probeert Rachel te achterhalen wat er met haar is gebeurd.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paula Hawkins. Ik heb het zelf niet gelezen, maar gebaseerd op de trailer lijkt het een spannende thriller met een vleugje Gone Girl.

2. The Secret Life of Pets
Release datum: 3 augustus
Volgens mij heb ik al 30 keer gezegd dat ik deze film er super cute uit vind zien en dat is nog steeds zo!

The Secret Life of Pets is de nieuwe animatiefilm van de makers van Despicable Me met de stemmen van o.a. Kevin Hart, Ellie Kemper, Eric Stonestreet en Lake Bell.

3. Don’t Breathe
Release datum: 28 september
Eindelijk weer eens een horrorfilm om naar uit te kijken! Rocky (Jane Levy), Alex (Dylan Minnette) en Money (Daniel Zovatto) besluiten in te breken in het huis van een blinde man (Stephen Lang). Hoewel hij de drie niet kan zien, kan hij ze wel goed horen en dat maakt het een stuk moeilijker om te ontsnappen aan deze mysterieuze man, zeker wanneer hij het licht uit doet.

4. Me Before You
Release datum: 16 juni
Tearjerker alert! Game of Thrones-actrice Emilia Clarke straalt in Me Before You als de jonge Louisa die een nieuwe baan krijgt als verzorger van de rijke Will (Sam Claflin). Ooit stond Will vol in het leven tot hij door ongeluk invalide is geworden en nu het leven niet meer ziet zitten. Louisa is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven nog zin heeft.

5. Finding Dory
Release datum: 29 juni
Dory gaat op zoek naar zichzelf en haar ouders in de nieuwe Pixar film Finding Dory. Ook Marlin en Nemo zijn er weer bij! Meer hoef ik toch niet te vertellen?

En nog 5 andere films om naar uit te kijken: The Woods, The Neon Demon, The Shallows, Passengers, Suicide Squad.

Welke film(s) wil jij nog graag zien dit jaar?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

14 reacties

 1. The Neon Demon staat bij mij ook in het lijstje van films die ik absoluut moet zien. Verder nog Ninja Turtles: Out of the Shadow (can’t help it, jeugdsentiment :)), Star Trek: Beyond (of course) en Finding Dory wil ik ook nog graag zien. Ik ben ook wel benieuwd naar Suicide Squad en Doctor Strange.

 2. …. Vergeet ik gewoon helemaal Independence Day: Resurgence te noemen! Must-see! 🙂

  1. Haha hoe kan jij uitgerekend die film vergeten?! :p

 3. Ik wil The Girl on the Train wel zien. Ik heb het boek net uit en wist niet dat er een film van gemaakt werd. Ik ben benieuwd hoe Emily Blunt de rol van Rachel wegzet.

  1. Wat vond je van het boek?

   1. Op zich wel ok en wel een beetje voorspelbaar. Nu heb ik de trailer gezien en de Rachel die ik in gedachte had (en in het boek beschreven werd) ziet er niet zo uit als Blunt. Daar is ze toch net iets te mager voor.

 4. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit gehoord van The Girl on the Train en Don’t Breathe maar dat zijn wel films om naar uit te kijken idd.

  Ook heel erg benieuwd naar Finding Dory en The Secret Life of Pets ondanks dat ik de 2e trailer minder vond dan de eerste.

  Verder ben ik wel benieuwd naar Independence Day Resurgence, The Legend of Tarzan, The BFG, The Infiltrator, Star Trek Beyond, Ice Age: Collision Course, Jason Bourne, Suicide Squad, Pete’s Dragon, Jack Reacher: Never Go Back, Bad Santa 2, Rogue One: A Star Wars Story en Assassin’s Creed.

  Wat een waslijst!

  1. Dat zijn een hoop films inderdaad! Het is een beetje een moeilijk filmjaar voor mij. Ik merk dat ik niet zo enthousiast ben over de nog te komen films op een paar uitzonderingen na.

 5. Heb zowel The Neon Demon als Finding Dory gezien. Mag m’n mening nog niet delen, maar doe ik binnenkort. The Secret Life of Pets ben ik benieuwd naar…

  1. Nu maak je me alleen maar nog nieuwsgieriger! :p

 6. The Secret Life of Pets wil ik ook zo graag zien haha. Maar Me Before You ook 😀

  1. Vergeet de tissues niet als je naar Me Before You gaat 😉

   1. Ze staan al klaar, haha :p

 7. […] • Scream: over “Psycho” (#2.02) • Canadian eh? Yoga Hosers trailer • Top 5 films waar ik nog naar uitkijk dit jaar • Scream: over “I Know What You Did Last Summer” […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *