Alan Rickman is een acteur waar ik stiekem altijd wel een zwak voor heb gehad. Misschien kwam het door zijn fijne, herkenbare stem. Eén van de eerste film waarin ik hem heb gezien was Robin Hood: Prince of Thieves, waarin hij de Sheriff of Nottingham speelde, maar toen was ik nog niet zo bewust van zijn bestaan. Dat kwam een paar jaar later pas, met zijn rol als engel in de Kevin Smith komedie Dogma. Ook vond ik hem grappig in Galaxy Quest. Helaas was hij wat minder sympathiek in Love Actually, maar hij speelde wel een goede rol in de populaire romcom.

Voor veel film fans is Rickman natuurlijk bekend als Hans Gruber van Die Hard en als Severus Snape uit de Harry Potter films en zo zal hij ook door veel mensen herinnerd worden. Toch zal ik bij zijn naam altijd eerst denken aan zijn stem.

Hier één van mijn favoriete scènes uit Dogma:

Alan Rickman is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Bedankt, Alan, voor je mooie werk en rust zacht!

Tags:

4 Comments

 1. Nostra

  14 januari 2016 at 20:17

  Inderdaad jammer om te horen, fantastisch acteur die zeker gemist zal worden!

 2. Riinyosa81

  14 januari 2016 at 20:46

  Veel te vroeg heen gegaan en altijd genoten van zijn werk. IJzingwekkend goed als Gruber, mysterieus als Snape en hilarisch in zowel Galaxy Quest als Hitchhiker’s Guide

 3. Renzo - Filmportaal

  14 januari 2016 at 22:13

  Hij zal bij mij vooral als Sneep bij blijven 🙂 Geweldige vertolking. Erg jammer in ieder geval, te vroeg.

 4. Daphne

  14 januari 2016 at 23:42

  Voor mij is hij inderdaad Snape. Ik schrok echt van het nieuws vandaag, pff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *