Wanneer Thor (Chris Hemsworth) oog in oog komt te staan met zijn verloren zus, de meedogeloze Hela (Cate Blanchett), verliest hij zijn hamer en wordt hij gevangen genomen aan de andere kant van het universum. Het wordt voor hem een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok – de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving – te stoppen. HULK SMASH!

Beoordeling
Thor: Ragnarok is alweer de 17e film in de Marvel Cinematic Universe (MCU) en de derde Thor film. Nu moet ik bekennen dat ik niet zo’n fan ben van de Thor films, al kan ik hem als personage wel waarderen dankzij het frisse spel van de charismatische Chris Hemsworth. Met Ragnarok krijgt Thor een soort reboot. Natalie Portman is niet meer van de partij, de stijl van de film is anders en ook Thor zelf krijgt een metamorfose. Deze veranderingen hebben goed uitgepakt, want Ragnarok is wat mij betreft de beste Thor film tot nu toe en de meest hilarische van de MCU. Het verhaal is vrij simpel waardoor regisseur Taika Waititi (What We Do in the Shadows) meer aandacht kon besteden aan de invulling van de film door middel van visuele humor, stijl, muziek. We hebben misschien een teleurstellend zomer blockbuster seizoen achter de rug, maar Ragnarok maakt het meer dan goed. Geef Waititi meer projecten, Hollywood!

De cast van Ragnarok is top. Chris Hemsworth lijkt in deze Thor film echt zijn draai te hebben gevonden en er wordt goed gebruik gemaakt van zijn komisch talent. Mark Ruffalo speelt een prima bijrol, al zien we hem meer als de Hulk dan als Bruce Banner. Tessa Thompson maakt indruk als Valkyrie. Cate Blanchett heeft als Hela niet heel veel te doen, maar straalt wel dreiging uit. Tom Hiddleston en Karl Urban hebben grappige bijrollen. Benedict Cumberbatch en Matt Damon hebben cameo’s.

Conclusie
Thor: Ragnarok is wat mij betreft niet alleen de beste Thor film, maar ook mijn favoriete komedie van het jaar.

Tags: , , , , , , , , ,

4 Comments

 1. Paul

  24 oktober 2017 at 08:32

  Leuke recensie Gwen en ik ben het met veel dingen eens. Hoewel de meest hilarische? Ik vind nog steeds de eerste Guardians qua humor het sterkst, maar deze komt dicht in de buurt.

  1. Gwen

   28 oktober 2017 at 12:01

   Guardians vind ik ook grappig, maar ik denk dat ik toch meer om Ragnarok heb gelachen 🙂

 2. Nostra

  24 oktober 2017 at 11:50

  Heb nooit bijgehouden hoeveel Marvel films er zijn, maar 17 is best indrukwekkend. Die Matt Damon cameo was grappig en die ander werd door Hemsworth’s broer gespeeld als ik het goed in de credits zag.

  1. Gwen

   28 oktober 2017 at 12:04

   Het was me helemaal niet opgevallen dat het Luke Hemsworth was! Hij kwam me wel bekend voor haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *